Újra jégen a Csabai Farkasok

2023. november 28. 18:55 | Papp Ádám Sándor

Megkezdték szereplésüket a kispályás és nagypályás bajnokságokban a Csabai Farkasok jégkorong egyesület csapatai. Kiss Roland általános igazgató kiemelte, hogy az előző évekhez képest több korosztályban versenyeztetik a klubnál sportoló gyerekeket.

A Csabai Farkasok játékosai augusztusban kezdték el a felkészülés szárazföldi részét, amely egészen október közepéig tartott, majd a fiatalok október végén léphettek újra jégre. Az egyesület ebben a szezonban az előző idényekhez képest több korosztályban indít csapatot. A fiatalok U10-es, U12-es, U14-es és U18-as bajnokságokban szerepelnek, azonban újdonság, hogy a klub U25-ös nagypályás női együttest is működtet.

– Szerettünk volna kijönni korcsolyázni a szüleimmel, de éppen edzés volt. Kint maradtunk a tréningen és megtetszett a sportág. Immár öt éve jégkorongozok és nagyon szeretem ezt a sportot – fogalmazott Kiss Milán, a Csabai Farkasok U12-es csapatának játékosa.

A Csabai Farkasok általános igazgatója arról beszélt, hogy a jégkorong egyre népszerűbb Békéscsabán, ezt mutatja az is, hogy folyamatosan nő az egyesület tagjainak száma.

– Összesen ötven gyermekünk van, akik aktívan részt vesznek a versenyrendszerben. Emellett nagyon sokan vannak, akik rekreációs céllal vesznek részt és sokan vannak a tehetséggondozó programunkban. Összességében 150-200 fiatalt tart számon az egyesület, a gyerekek általunk megismerkedhetnek a sportággal – emelte ki Kiss Roland.

A Csabai Farkasok első hazai mérkőzéseit december 9-én tekinthetik meg az érdeklődők, amikor az egyesület U18-as csapata a Kecskemét és a Makó ellen küzd meg a Csabai Rendezvénypajtában.

További programok »

Sport

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Esélyben

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot szerveztek az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében. A csütörtök délelőtti rendezvényt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére.
15:53
FEL