Csabai Farkasok- Szombaton az U10-esek ragadtak hokiütőt

2023. január 14. 12:27 | Csiffáry Zsuzsanna

Szombaton a Csabai Farkasok U10-es csapata szállt jégre a Csabai Rendezvénypajtában, vasárnap pedig az U12-esek ragadnak hokiütőt. Kiss Roland sportigazgató hangsúlyozta, céljuk egy regionális központ megépítése.

Szombaton a Debreceni Sportiskola, a szarvasi Szarvasok és a hódmezővásárhelyi Pörgős Pengék érkeztek Békéscsabára a Csabai Rendezvénypajta jégpályájára, hogy összemérjék erejüket és technikai felkészültségüket a Csabai Farkasok U10-es csapatával. Máthé Csaba, a Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület szakmai vezetője kiemelte, hogy a sport lényege a két korosztályban elsősorban a fejlesztés. 

– Nem kifejezetten a torna megnyerése a célunk, hanem a fejlesztés, hogy az ifjú sportolókat megtanítsuk korcsolyázni, kedvet csináljunk nekik és szeressék, élvezzék ezt a sportot. Hétről hétre igyekszünk nekik minőségi képzést adni, amit a mérkőzéseken tesztelni is tudnak – tette hozzá Máthé Csaba. 

A Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület korcsolyatanfolyamában jelenleg 100-110 gyermek van, a képzés célja az, hogy minél többen kapjanak kedvet a jeges sporthoz. Kiss Roland, az egyesület sportigazgatója kiemelte a céljuk az, hogy egy regionális központ jöhessen létre a városban. 

– Hat évvel ezelőtt indult Békéscsabán a jégkorong és talán most jött el az ideje, hogy továbblépjünk. Nagyon örülünk ennek a pályának, de mindenképpen szükség van egy fedett jégpályára Békéscsabán, és komoly szándékunkban áll ezt megvalósítani. Az utóbbi két-három évben drasztikusan megnőtt a gyermeklátszám a szövetségnél, így bátran kijelenthetem, van létjogosultsága ennek a sportnak. És szeretnénk ha a megyeszékhelyen lenne egy regionális központ, ami Szeged és Debrecen között egy űrt töltene be. Jelen pillanatban ez még hiányt képez ezen a területen – mondta el Kiss Roland. 

A sportigazgató arról is tájékoztatást adott, hogy január 28-án Jeges nyílt nappal várja a kilátogatókat, amelynek célja, a jégsport népszerűsítése és bemutatása. 

A Csabai Farkasok U14-es és U16-os csapata a jelenleg az első helyen áll. A gárda január 21-én és 22-én lép ismét pályára.

Galéria

 

További programok »

FEL