Gyerekeknek tartottak jégkorong-népszerűsítő programot

2019. január 31. 07:38 | Gyemendi Réka

A Csabai Farkasok jégkorong csapata toborzót hirdetett kisiskolás gyerekeknek, amelyre játékokkal, bemutatókkal és a válogatott legnagyobb sikereit felidéző vetítéssel is készültek. A program második része a jégen folytatódott a Csabai Rendezvénypajtában. 

 

 

Az eseményre Vas Márton, a nemzeti együttes korábbi csapatkapitánya és Kiss Andrea, a női válogatott egyik játékosa is ellátogatott. Vas Márton, az U20-as nemzeti csapat szövetségi kapitánya úgy fogalmazott: azért kapcsolódott be a toborzásba, mert a jégkorong az élete, és szeretné, ha minél több gyermek megismerkedhetne ezzel a sportággal.

 

 

A korábbi csapatkapitány azt is kiemelte: folyamatosan emelkedik azoknak a száma, akik ezt a sportágat választják. Szerinte ennek oka, hogy egyre több helyen találkozhatnak ezzel a mozgásformával, valamint folyamatosan növekszik a jégpályák száma is.

A Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület vezetőedzője elmondta: a program első felében általános iskolákba látogattak el, ahol az intézmény tornacsarnokában vagy  aulájában tartottak bemutatót a gyerekeknek. A rendezvény második részében már a jégen ismerkedhettek a gyerekek a mozdulatokkal.

 

 

– A célunk a jégkorong népszerűsítése. Az szeretnénk elérni, hogy a gyerekek megismerjék az alapokat úgy, hogy különböző ügyességi játékokat próbálnak ki a jégen. Ez nem olyan, mint egy korcsolyaoktatás, annál kicsit játékosabb. A rendezvényre eljött a jégkorong válogatott kabalája, Csúszka is, aki még jobban feldobja a gyerekeket – ismertette Kiss Roland.

A békéscsabai klubnál már 4 éves kortól várják a jégkorongozás iránt érdeklődőket. A tehetségesebb fiatalok, akik betöltötték az 5. életévüket, már versenyszerűen is űzhetik a sportágat.

 

További programok »

FEL