Jégkorong: komoly célokkal várják az új szezont a Csabai Farkasok

2021. november 1. 17:16 | Papp Ádám Sándor

Megkezdte a felkészülést az új idényre a Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület. A klub sportolói a Csabai Rendezvénypajtában lévő jégpályán edzenek. A sportegyesület felnőtt csapata tavaly alakult meg és a 4. helyen zárták a szezont, idén szeretnének az első háromban végezni.

A Csabai Farkasok Jégkoron Egyesület együttesei augusztus 9-én kezdték el a felkészülést. A középpontban a fizikai állapot javítása volt és a jégpálya hiányát úgynevezett inline görhokival pótolták a Csabai Rendezvénypajtában. A klub minden általános iskolában próbál jelen lenni és fiatalokat toborozni, hogy megtöltsék az öt utánpótlás csapatuk játékoskeretét.

– Körül-belül 6 éve jégkorongozok. Azért kezdtem el a sportot, mert édesapám volt az edző. Azt követően nagyon megszerettem a jégkorongozást és azóta is lelkesen űzöm ezt a sportot – fogalmazott Kiss Tamara Petra.

A klub tavaly indította el első felnőtt együttesét a 3x3-as kispályás bajnokságban – tájékoztatott a Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület sportigazgatója.

– Utánpótlással kezdtük el a Csabai Farkasokat öt évvel ezelőtt és a felnőtt csapatunk tavaly alakult meg. A bajnokságban bejutottunk a rájátszásba és végül a 4. helyen zártunk. Most idén az a célja a felnőtt csapatnak, hogy minél jobb eredményt érjen el. A dobogós helyek valamelyikén szeretnénk végezni idén – emelte ki Kiss Roland

Hozzátette: az U10-es csapatuk szombaton Szegeden kezdi meg szereplését a bajnokságban. A felnőtt együttes november 28-án indítja az új idényt, amikor hazai pályán fogadják a Szeged és a Makó gárdáját.

További programok »

FEL