Jégkorong: Csabai siker az I. Pajta Kupán

2020. január 26. 14:12 | Papp Ádám Sándor

Első alkalommal rendeztek 3x3 Kispályás Felnőtt Jégkorong Tornát Békéscsabán.

A vasárnapi torna hat csapat részvételével zajlott: két együttes érkezett Szegedről (Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 1. és 2.), egy Gyuláról (Nyestville Predators), egy Szarvasról (Szarvasi Szarvasok), kettő pedig helyi, békéscsabai gárda (a Csabai Farkasok és a Viharsarki AllStars).

A megmérettetés a csoportmérkőzésekkel kezdődött, majd azt követően a helyosztókkal folytatódott az esemény. A csapatok 15 perces csatákat vívtak úgy, hogy gárdánként három fő lehetett egyszerre a jégen.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

– A torna maga nagyon tetszett, most voltunk először a Magyar Jégkorong Szövetség által szervezett 3x3-as versenyen. Kiváló volt a szervezés és minden feltétel adott volt a kemény összecsapásokhoz. Szegedről érkeztünk, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű két csapattal vágott neki a versenynek. Összességében a tudásunknak megfelelő eredmény született – értékelt Kecskés Tamás, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 2. csapatkapitánya.

A csoportkör után, a helyosztók végeztével kialakult a torna végső eredménye. Hatodik helyen a Nyestville Predators végzett, a Szeged 2. gárdája az ötödik, míg a Szeged 1. csapata a negyedik pozícióban zárt. Bronzérmes lett a Viharsarki AllStars, ezüstéremmel zártak a Szarvasi Szarvasok, akik a döntőben 14:9-re kaptak ki az aranyérmes Csabai Farkasoktól.

– A 3x3 kispályás szabályrendszer szerint bonyolítottuk le a tornát, amelyet az IHF, a nemzetközi szövetség most vezette be és akarja olimpiai sportággá alakítani. A Magyar Jégkorong Szövetség elkötelezett híve annak, hogy ebből a bajnokságból jövőre országos Magyar Bajnokságot szervezzen, ezek a tornák több helyszínen lesznek megrendezve, összesen tizenöt városban, teszt-jelleggel. A 3 a 3 elleni meccs sokkal gyorsabb és kisebb pályán zajlik, mint az 5 az 5 elleni küzdelem, ezáltal sokkal több az irányváltás, gyorsabban kell gondolkozni és reagálni a szituációkra – részletezte Kiss Roland, a Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület sportigazgatója a lebonyolítással kapcsolatban, majd hozzátette: – A döntőt tekintve nem a szarvasiakat vártuk ellenfélként, de pozitívan csalódtunk bennük. Ami a játékot illeti, próbáltunk úgy teljesíteni, hogy mindenki játsszon és élvezze a mérkőzéseket. Úgy gondolom, hogy a célját elérte a torna, hiszen jó hangulatban, sok mozgással telt a vasárnap délelőtt – tette hozzá a sportigazgató.

Az esemény az eredményhirdetés, majd a közös fotó elkészítése után egy családias hangulatú, közös ebéddel zárult, ahol az elégetett kalóriát pótolhatták a jégen küzdő sportolók.

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
2023. május 30. 16:47
FEL