Utánpótlás bajnokságot rendeztek a Csabai Farkasok főszereplésével

2020. január 11. 13:42 | Hidvégi Dávid

A Csabai Rendezvénypajta jegére Dunakesziről a Párducok, Makóról a Marosi Pengék, Nyíregyházáról a Szabolcsi Sólymok érkeztek szombaton. A csapatok délelőtt 9 órától csatáztak egymás, valamint a vendéglátó Csabai Farkasok ellen az U14-es jégkorong bajnokság harmadik fordulójában.

A játéknap egy ünnepélyes korongbedobással kezdődött, ahol Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület elnöke, Hégely Sándor mellett a klub főtámogatója dobta be a játékszert. Az i-Cell Mobilsoft Zrt. képviseletében Emőri Gábor vezérigazgató és Farkas Károly operatív igazgató jelent meg a játéknap megnyitóján.

A békéscsabai székhelyű sportegyesület az U14-es korosztályával benevezett a Magyar Jégkorong Szövetség által rendezett 3x3-as bajnokságába, így jöhetett létre ez a nap, amely teljes mértékben a jéghokiról szólt. Ami a szabályokat illeti, a felnőtt bajnokságokhoz képest itt a kapusok mellett csupán három-három mezőnyjátékos lehet a pályán.

 

 

A harmadik forduló első mérkőzését a hazai csapat a Marosi Pengékkel játszotta, és 12-3-ra nyert. A csapat sportigazgatója kiemelte: a pontvadászat ugyanúgy működik, mint a többi professzionális bajnokság, amelynek jelenleg az alapszakaszában járnak. Kiss Roland hozzátette, hogy a csapatok a rájátszásba kerülésért harcolnak, de ő a játékosai vállára nem ró terhet.

– Nem szeretek célokat kitűzni, mert utána, hogy ha nem úgy sikerül a dolog, akkor csalódott a csapat. Mindig azt mondom, hogy hozzuk a legjobb formánkat. Ha a gyerekek jól játszanak, de esetleg kikapnak, akkor se tudok rosszat mondani. A szezonban egyetlen elvesztett meccsünk volt, de én akkor is azt mondtam, hogy jól csinálták a dolgukat és nincsen probléma – fogalmazott a sportigazgató.

A Csabai Farkasok keretében tizenhárom játékos szerepelt, közülük hárman lányok. A nők számára is népszerű ez a sportág, amelyet jól mutat az is, hogy 2019-ben a női jégkorong válogatott feljutott az A-csoportba, a tíz legjobb válogatott közé, miután megnyerte a Divízió 1 küzdelmeit.

A klub egyik fiatal centere elmondta, hogy már három éve űzi a sportot. Kiss Tamara hozzátette: az edzéseik hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken vannak, de már heti két edzéssel is jól fel lehet készülni a hasonló tornákra. A négy éve jégkorongozó Szabó Bence kiemelte, hogy az ellenfeleik ugyan erősek, de az erőviszonyok kiegyenlítettek.

 

Galéria

További programok »

Sport

Magyar Kupa: Hősiesen helytállva estek ki a csabai fiatalok

Nagyon nehéz helyzetben volt, de mégis kiállt a Magyar Kupában a Békéscsaba 1912 Előre. A lilák a koronavírus miatt csak a ifi csapatukat tudták kiállítani a Diósgyőr ellen. A DVTK az első félidőben nem találta a fogást ellenfelén, de a fordulást követően cseréi révén eldöntötte a továbbjutás sorsát.
2020. október 29. 18:48
FEL