Javaslatokat várnak a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetésre

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapja idén a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetést.

 

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapja idén a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése által adományozható „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetést.

A „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 20/2005. (VII. 14.) rendelete szabályozza.

A rendelet alapján a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés a békéscsabai gyermek és ifjúsági korosztály fejlődését, problémáinak megoldását, kimagasló tehetségek gondozását, informális tanulását segítő, a gyermekek és fiatalok szabadidejének eltöltését értékteremtő módon szervező tevékenységét példamutatón, kivételesen magas színvonalon, lelkiismeretesen, eredményesen legalább öt éve folyamatosan végző magánszemélynek vagy közösségnek adományozható.

A „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés idén nyolcadik alkalommal, a Csabai Garabonciás Napok keretén belül kerül átadásra. Évente legfeljebb két kitüntetés adományozható.

 

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek:

           –           Békéscsaba város önkormányzati képviselői,

–           a kisebbségi önkormányzatok,

–           a közgyűlés ifjúsági ügyekkel foglalkozó bizottsága,

–           ifjúsági, illetve ifjúsággal is foglalkozó formális (egyesület, alapítvány stb.) és nem formális (diákönkormányzat, klub, szakkör, öntevékeny csoport stb.) civil szervezetek,

–           tantestületek, nevelési-oktatási munkaközösségek az intézményben működő diákönkormányzat egyetértésével.

 

A javaslatnak tartalmaznia kell:

           –           az ajánlott személy vagy közösség pontos adatait;

–           az adományozás alapjául szolgáló tevékenység vagy alkotás részletes ismertetését, méltatását.

 

A kitüntetési javaslatokat 2016. május 31-ig lehet eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályához (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.). További információ kérhető Buzder Brigitta ifjúsági referenstől telefonon a 66/452-252/2513 melléken, vagy a buzder@bekescsaba.hu e-mail címen. 

 

A kitüntetés adományozásáról Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése dönt. A javaslatok értékelését Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága végzi.

 

Megosztás:

Címke: ,