Javaslatokat várnak arra, ki kapja a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést

2019. május 11. 16:35 | behir.hu

Felhívás a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése által adományozható „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés javaslattételére.

 

A „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 20/2005. (VII. 14.) rendelete szabályozza.

 

A rendelet alapján a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés a békéscsabai gyermek és ifjúsági korosztály fejlődését, problémáinak megoldását, kimagasló tehetségek gondozását, informális tanulását segítő, a gyermekek és fiatalok szabadidejének eltöltését értékteremtő módon szervező tevékenységét példamutatón, kivételesen magas színvonalon, lelkiismeretesen, eredményesen legalább öt éve folyamatosan végző magánszemélynek vagy közösségnek adományozható.

 

A „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés idén tizenegyedik alkalommal, a Csabai Garabonciás Napok keretén belül kerül átadásra. Évente legfeljebb két kitüntetés adományozható.

 

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek:

  • Békéscsaba város önkormányzati képviselői,
  • a kisebbségi önkormányzatok,
  • a közgyűlés ifjúsági ügyekkel foglalkozó bizottsága,
  • ifjúsági, illetve ifjúsággal is foglalkozó formális (egyesület, alapítvány stb.) és nem formális (diákönkormányzat, klub, szakkör, öntevékeny csoport stb.) civil szervezetek,
  • tantestületek, nevelési-oktatási munkaközösségek az intézményben működő diákönkormányzat egyetértésével.

 

A javaslatnak tartalmaznia kell:

  • Az ajánlott személy vagy közösség pontos adatait,
  • Az adományozás alapjául szolgáló tevékenység vagy alkotás részletes ismertetését, méltatását.
  • Az adatvédelmi szabályok betartásának érdekében a javaslathoz mellékelni kell a Rendelet 2. melléklet szerinti, értelemszerűen kitöltött és a javasolt személy által aláírt adatkezelési nyilatkozatot. Amennyiben nem kerül a nyilatkozat benyújtásra, a javaslat nem terjeszthető elő döntéshozatalra. Az adatkezelési nyilatkozat letölthető a bekescsaba.hu honlap Csabai élet / Ifjúság menüpontjában.

 

A kitüntetési javaslatokat 2019. május 31-ig lehet eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályához (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.). További információ kérhető Bágy Petra ifjúsági referenstől telefonon a 66/886-761-es melléken, vagy a bagy@bekescsaba.hu e-mail címen. 

 

A kitüntetés adományozásáról Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése dönt. A javaslatok értékelését Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága végzi.

További programok »

Közgyűlés

Juhász István: Békéscsaba egy élhető, biztonságos város

Békéscsaba Megyei Jogú Város áprilisi közgyűlésén a beszámolóké volt a főszerep, mégis hatékony munkával zajló ülés volt, a képviselők pedig nem választási kampányra hanem az érdemi döntések meghozatalára koncentráltak – jellemezte a legutóbbi testületi ülést a Hajrá Békéscsaba frakcióvezetője.
2024. április 30. 11:51
FEL