Játékos vetélkedőn mérték össze erejüket a ZebraZsaruk

2017. szeptember 21. 17:02 | Szendi Rita

Játékos ügyességi vetélkedővel köszönte meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság azoknak a gyerekeknek a munkáját, akik részt vettek a ZebraZsaru programban. A gyerekek tizenkét településen segédkeztek diáktársaik épségének megóvásában olyan gyalogátkelőhelyeknél, ahol nincsen jelzőlámpa.

A gyerekek KRESZ ismeretét tesztelték a rendőrség munkatársai játékos vetélkedők segítségével. Néhány feladatnál nemcsak a gyorsaság, hanem az ügyesség is számított.  Összesen tizenegy csapat vett részt a vetélkedőn. Az az együttes nyert, amely a leggyorsabban és a legprecízebben hajtotta végre a feladatokat.

– A ZebraZsaru programra jöttünk és szeretnék egy jó teljesítményt elérni – mondta el az egyik programban résztvevő diák, Tóth Gréta Janka.

A rendőrség ZebraZsaru elnevezésű programja 2005 óta működik Békés megyében. Ennek segítségével a közlekedési ismereteket tanult gyerekek rendőrökkel együtt teljesítenek szolgálatot.

– Megkértek minket a rendőrök Csorváson, hogy segítsünk átkelni a zebrán a kisebbeknek, miközben iskolába mennek. Most pedig elhívtak erre a rendezvényre – árulta el Vitális Regina.

A ZebraZsaru segítségével a gyerekek a helyes közlekedés szabályait sajátíthatják el. A résztvevő gyerekek eddigi munkáját a rendőrség egy vetélkedőn köszönte meg.

– Ez a KRESZ Feszt rendezvény a ZebraZsaruknak szól, hiszen ők szeptember és május hónapban segítik a munkánkat, kint vannak a kijelölt gyalogosátkelőhelyen és segítik társaik biztonságos átkelését az úttesten. Nekik szeretnénk köszönetet mondani ezzel a rendezvénnyel. Sajnos az időjárás közbeszólt, így a forgalomirányítás és az óvodások kísérése nem valósult meg –  fejtette ki a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzés csoportvezetője, Pardi Ildikó r. alezredes.

A játékos vetélkedő végén ráadásként még a felnőttek is megoldottak egy-egy feladatot.

További programok »

FEL