Bűnmegelőzési feladatokból is vetélkedtek a vállalkozó szellemű családok

2019. április 26. 16:14 | behir

Ismét a családokat hívták vetélkedőre a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei. A „Házhoz megyünk” programban bűn- és a vagyonvédelmi feladatokat kellett megoldaniuk a háromfős csapatoknak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a vagyonbiztonság erősítése érdekében 2015. szeptember 30-án indította el „Házhoz megyünk” elnevezésű országos kampányát. A program részeként Békés megyében is létrehoztak információs pontokat, ahol a rendőrség munkatársai és vagyonvédelemmel foglalkozó szakemberek igyekeztek segítséget nyújtani az érdeklődőknek – írja a police.hu. A kampányban a rendőrség vetélkedőre hívta a vállalkozó kedvű családokat. Az országos megmérettetést minden megyében helyi vetélkedő előzi meg, ahol a legjobban teljesítő gárda kap lehetőséget arra, hogy képviselje majd a térséget a döntőn. Békés megyében április 26-án öt csapat részvételével tartották meg a megyei döntőt Békéscsabán.

A résztvevő csapatok a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Munkácsy utcai Megelőzési és Tanácsadó Irodájától indultak a megmérettetésnek helyet adó a Csabagyöngye Kulturális Központba. Útközben a Békéscsabai Polgármesteri Hivatal előtt egy beugró feladat várta őket. Különböző táskákat kellett rangsorolniuk aszerint, hogy mennyire biztonságos azok viselése. Az egy nagyszülő, egy szülő és egy gyermek összeállításban versenyző csapatoknak ezután még nyolc különböző feladatot kellett megoldaniuk a bűnmegelőzés és a vagyonvédelem témakörében. A szervezők próbára tették a csapatok logikai, irodalmi és helyismereti felkészültségét is.

A legjobb teljesítményt a békéscsabai csapat nyújtotta, ők képviselhetik Békés megyét a 2019. május 17-én, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőn.

 

Forrás: police.hu

További programok »

FEL