2022-ben is közlekedik a család Békés megyében

2022. június 11. 14:21 | Szabó Judit

Idén tizenegyedik alkalommal indította útjára az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a „Közlekedik a család” vetélkedőt. A versenyre jelentkezők elméleti és gyakorlati feladatokban mutathatták be tudásukat.

A közlekedési szabályokat érdemes minél fiatalabb korban megtanulni és az idősebbeknek sem árt átismételni. Ez a gondoltat hívta életre tizenegy évvel ezelőtt a "Közlekedik a család" elnevezésű vetélkedőt. A verseny főszerveője a rendőrség baleset-megelőzési szervezete, az Országos Baleset-megelőzési Bizottság, melynek fő támogatója az Autós Nagykoalíció és a Skoda Magyarország.

Az a család, aki a szombati napon megnyeri a versenyt, bejut az országos döntőbe, melyet augusztusban rendeznek. A fődíj egy Skoda Fabia. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának balesetmegelőzési csoportvezetője elmondta, hogy nemcsak a családokról szól a szombati nap. 

– A családok mellett általános iskolák is versenyezhetnek a vetélkedősorozatban. Minél több családot delegál egy általános iskola, annak függvényében tanszervásárlási utalványt nyerhetnek. Örömmel mondhatom, hogy az elmúlt három évben, a Békéscsabai Petőfi Általános Iskola jó helyezést ért el - mondta el Pardi Ildikó rendőr alezredes.

 

Fotó: behir.hu

 

A versenyzőknek először egy elméleti, majd egy tizenegy állomásos gyakorlati állomást kellett teljesíteniük, melyre összesen negyven család nevezett. Az egyik békéscsabai család azért nevezett, hogy megnyerjék a fődíjat. Míg a felnőttek a teszteket töltötték, addig a gyerekeknek különböző akadályokat kellett teljesíteni, volt kerékpáros ügyességi pálya, gokartpálya bóják között vagy épp óriás kockákból kellett KRESZ-szel kapcsolatos képet kirakniuk.

– Nekünk régen Skodánk volt, amit már lecseréltünk, de nagyon szerettük, így úgy gondoltuk, hogy a fődíjért mindenképpen megmérettetjük magunkat - fogalmazott Erdős-Nagy Marietta. Hozzátette, hogy otthon készültek fel a versenyre. A kisfiuk sok kerékpáros feladatot hajtott végre, a szülők pedig KRESZ-teszteket töltögettek ki. A Skoda Magyarország békéscsabai telephelye a kezdetek óta partner a "Közlekedik a család" vetélkedőnek. A békéscsabai szalon kétszeres Skoda Challenge világbajnoka elmondta, hogy azontúl, hogy a helyszínt biztosítják a rendezvény lebonyolításához, elkötelezettek a biztonság iránt.

– A fődíj egy Skoda Fabia ami a kategória legbiztonságosabb autója. A helyszínbiztosításon kívül segítünk lebonyolítani a versenyt is, hogy minél élvezetesebben tudják a családok eltölteni a napjukat. A tesztpályát mi állítottuk be, a versenyfolyamatot a rendőrség szervezi - fogalmazott Szerencsi László értékesítő.

A versenyekre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhetett, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A négy kötelező feladat (autós ügyességi, KRESZ-elmélet, kerékpáros ügyességi, elsősegély) mellett szórakoztató állomások is szerepet kaptak a szombati napon, mint például "Hoztam egy kérdést kvízjáték" vagy a mobil terepasztal társasjáték. 

Galéria

 

További programok »

Kék hírek

Ittasan bántalmazta és rabolta ki kerekesszékes ismerősét az endrődi férfi

A bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 51 éves büntetett előéletű gyomaendrődi férfival szemben, aki egy mozgáskorlátozott kerekesszékes férfit rabolt ki.
2024. március 28. 09:20
FEL