Jaminában adtak tájékoztatást az ellenzéki szövetség jelöltjei

2019. szeptember 6. 16:34 | Sipos Gábor

Takács Péter önkormányzati képviselő, valamint az MSZP, LMP, MLP, MMM és Szolidaritás szövetség jelöltjei adtak tájékoztatót pénteken délelőtt a békéscsabai, erzsébethelyi rendelőintézet előtt. Takács Péter elmondta, hogy már a 2010-es és a 2014-es választási programjukban is szerepelt a rendelő felújítása.

Az MSZP, LMP, MLP MMM és Szolidaritás szövetség jelöltjei szerint nagyszerű, hogy megtörtént az épület modernizálása, de szeretnék új szintre emelni az egészségügyi szolgáltatásokat a városrészben.

– Azért is szorgalmaztuk ezt, mert – árnyaltan fogalmazva – nem voltak 21. századi körülmények az épületen belül. Ettől szenvedtek a betegek és szenvedtek az orvosok is – emelte ki Takács Péter.

A kampánysétán dr. Árus Tibor, a MSZP, LMP, MLP, MMM és Szolidaritás szövetség képviselőjelöltje kifejtette, hogy nagyon sokat elértek az elmúlt pár évben, de szeretnék bővíteni a rendelési időtartamot és szeretnék emelni a körzeti nővérek létszámát is. Hozzátette: a választáson a legfőbb célkitűzése a jaminai városrész egészségügyi ellátásának a szintjének az emelése, a lehetőségeknek a javítása. 

Dr. Kónya Tamás úgyszintén a jaminai városrészben indul az önkormányzati  választáson.

 – Szeretnék segíteni az ebben a kerületben élőknek, hogy érezzék azt, ők is Békéscsaba városának szerves részei, és szeretném képviselni az ő mindennapi érdekeiket – mondta a képviselőjelölt. Kiemelte, hogy a megoldandó feladatok között vannak a közösségi közlekedés problémái. Véleménye szerint nem elégséges a kommunikáció a város és a szolgáltató között, újra kell vizsgálni a menetrendet és a járatszerkezetet. Szeretné, ha újrakonstruálnák a bérletrendszer, ha korszerűbb buszok járnának Békéscsaba és így Jamina utcáin, illetve ha a buszmegállókban az utas-tájékoztatási rendszer is megújulna.

Majernik László képviselőjelölt arről beszélt, hogy a mindennapi közlekedést feltételeit is átláthatóbbá és racionálisabbá kellene tenni Jaminában, hogy mindenki biztonságban és a lehetőségek szerint gyorsan el tudjon jutni a munkahelyére és az intézményekbe. 

 

 

További programok »

FEL