Ismét Kick-box Diákolimpia országos döntőt rendez Békéscsaba

2023. március 28. 10:40 | Hidvégi Dávid

Az utóbbi években a hazai kick-box diáksport fellegvára lett Békéscsaba, hiszen rendszeresen itt rendezik meg a Kick-box Diákolimpia országos döntőjét. Április 1-jén immáron ötödik alkalommal ad otthont a megyeszékhely ennek az eseménynek, korábban pedig két alkalommal diákbajnokságnak adott otthont a város.

A sportcsarnokban a tervek szerint hat küzdőtéren a point-fighting, light-contact és kick-light mérkőzéseket bonyolítják le, míg a vívócsarnokban a zenés formagyakorlatokat tekinthetik meg az érdeklődők. Az esemény nagy részét a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület point-fighting csoportja a szervezi, de mindenki munkájára számítanak az átalakulását élő egyesületben. A versenyigazgató az egyesület elnöke Debreczeni Dezső lesz, míg a bíráskodást a Magyar Kick-boksz Szövetség bírói kara végzi majd.

A mostani verseny iránt minden eddiginél nagyobb az érdeklődés, hiszen a nevezések száma annak ellenére jóval meghaladta a hatszázat, hogy még nem zárult le a nevezés határideje. Idáig 184 oktatási intézmény küldte el a nevezést az ország 53 településéről. A rendező város, Békéscsaba összes iskolája nevezett! 

A mérlegelés már pénteken megkezdődik, mint ahogyan a csarnokok berendezése, a pástok kiépítése, az eredményjelzők elektronikájának beszerelése is. A verseny egyben ranglista versenynek számít, ami a válogatottságot is befolyásolja – többek között ezért is nagy az érdeklődés. A Békés vármegyei sportolók jó esélyekkel indulnak el a diákolimpián, hiszen többen is esélyesek a végső győzelemre. Biztosan sokat számít majd a „hazai pálya” előnye, s a szurkolás, amihez az kell, hogy minél többen menjenek ki szombaton a városi sportcsarnokba. Szombaton már 9 órakor kezdenek a formagyakorlatosok a vívóteremben, míg az ünnepélyes megnyitó 10 órakor lesz a sportcsarnokban.

További programok »

FEL