Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara: Információra és türelemre van szükség

2020. március 26. 14:59 | behir.hu

A koronavírus megjelenése és terjedése olyan rég nem látott kihívás elé állítja a világgazdaságot, így hazánk gazdaságát is, amely azonnali gazdasági beavatkozást igényel.

A vírus hatása ma már érzékelhető mikrogazdasági és nemzetgazdasági szinten egyaránt, azonban a hatások végső kimenetele még senki számára nem ismert.

A koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásainak felmérésében és az erre alapozott döntések meghozatalához a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a teljes kamarai hálózat  folyamatosan tájékoztatja a döntéshozókat. Az elmúlt két hétben több fórumot is elindítottak, amelyeken keresztül azonosították – és folyamatosan azonosítják – a vállalkozások jelzéseit, nehézségeit, és megoldási javaslataikat.

Ezeket naponta összegzik és megtesznek mindent annak érdekében, hogy a feltárt problémákra konkrét megoldási javaslatokat fogalmazhassanak meg a döntéshozóknak.

Ugyanakkor látni kell, hogy a koronavírus eltérően érinti az egyes ágazatokat, amely egyértelműen meghatározza az állami beavatkozások prioritási sorrendjét. Ahhoz azonban, hogy minden területet kellően elemezhessenek információra és időre van szükségük.

 
Vállalkozók és cégvezetők figyelmébe

 

Az információgyűjtés két hete indult el, amelyben valószínűsíthető, hogy önök is részt vettek, tekintve, hogy országosan több mint 12 ezer cég töltötte ki a kérdőívet, és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához is ezres nagyságrendben érkeztek jelzések, amelyet ezúton köszönnek.

Kérik, hogy Önök az észrevételeiket, javaslataikat továbbra is küldjék meg a kamarai rendszerbe (https://mkik.hu/hirek/koronavirus-felmeres ), így a jövőben is a teljes gazdaság érdekét tudják szolgálni.

Az időtényező vonatkozásában, pedig a kamara türelmet kér, hiszen a megfelelő (ágazati) gazdasági döntések meghozatala kellő higgadtságot és körültekintést igényel. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara köszöni valamennyi gazdasági szereplő együttműködését!

Forrás: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

További programok »

Itthon

Palkovics: 75 ezren kapnak nyelvvizsgamentességet és vehetik át diplomájukat

Az innovációs és technológiai miniszter úgy fogalmazott: a gazdaságvédelmi akcióterv egyik nagyon fontos eleme az, hogy ha van munka, akkor minden van. A dolgozók fizetést kapnak, a polgárok fogyasztani tudnak, a cégek bevételhez jutnak és invesztálhatnak. A költségvetés így szintén bevételhez jut, amelyből a koronavírus elleni védekezést is finanszírozzák – hangsúlyozta.
2020. április 7. 15:55
FEL