Így igényelhet angol nyelvű oltási igazolást

2021. június 23. 13:18 | behir.hu

Azoknak, akik 2021. május 19-e előtt kapták meg a koronavírus elleni oltást és külföldre utaznának, szükségük van egy kétnyelvű oltási igazolásra. Ezt a kórház mellett a háziorvos is kiállíthatja, írjuk, mit kell ehhez tenni!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében a külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, koronavírus elleni oltási igazolást bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató – a választott háziorvos is – kiállíthat az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. Tehát az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni – olvasható az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet közleményében

Az orosházi kórház kétnyelvű oltási igazolást kizárólag az általa beoltott személyek részére állít ki. Igazolást kiadni kizárólag az eredeti oltási dokumentum alapján, az NNK honlapjáról letöltött, az oltott személy részéről minden adatot tartalmazó (előre kitöltött), kinyomtatott oltási igazolás nyomtatvány esetén áll módunkban.


Az igazolás az alábbi helyen és időpontokban vehető át:

Helyszín: Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza, védőnői oltópont (5900, Orosháza, Könd utca 59. a szakrendelő bejárata mellett).

Időpont: hétfőtől-péntekig 8-12 óra között.


Akik második oltásra érkeznek, a fent leírtak szerint, előre kitöltött nyomtatványt szíveskedjenek magukkal hozni a kétnyelvű igazolás kiállítása érdekében.


Kérik, hogy az igazolást egy lapra, kétoldalasan nyomtassák ki, mert csak így fogadják el az ellenőrzéskor.

 

További programok »

FEL