Időközi választás: Paláncz György a békéscsabai közgyűlés új tagja

2018. július 22. 20:35 | Szendi Rita

17 órakor már jól látszódott, hogy alacsony lesz a részvételi arány az időközi választáson. Békéscsabán a 8. egyéni választókerületben végül a választópolgárok mindössze 16%-a kívánt élni szavazati jogával.

A szavazatleadás az egész nap folyamán eseménytelenül zajlott a szavazókörökben – mondta el Békéscsaba Megyei Jogú Város jegyzője, dr. Bacsa Vendel.

Fotó: Tóth Áron

A megyeszékhely jegyzője elmondta, hogy az április választásoknak köszönhetően több időközi választás is zajlott az ország különböző településein, ahol hasonló részvételi arányokkal zárultak le az időközi önkormányzati választások. Dr. Bacsa Vendel úgy véli, hogy ennek a nyári időszak, a jó idő és a érdeklődés hiánya is lehet az oka.

Valamivel 20 óra előtt megszületett az eredmény is, mely szerint 371-319 arányú szavazattal Paláncz György (Fidesz-KDNP) nyerte el a szavazókör bizalmát.

A Fidesz-KDNP színeiben indított képviselő megkeresésünkre elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy el tudta nyerni a körzetben élők bizalmát. Paláncz György a jövőbeni tervek közül kiemelte, hogy a választókerületben a jelenleg is zajló infrastrukturális fejlesztéseit minél hamarabb át tudják adni. A képviselő továbbá arról is beszélt, hogy az utóbbi időszakban több kisebb-nagyobb problémával találkozott a kerületben, amire szeretne mihamarabb megoldást találni.

A választókerület másik indulója, Körömi János gratulált és jó munkát kívánt a győztesnek. Mint mondta, reálisnak tartja az eredményt az áprilisi választás fényében, majd hozzátette: jövőre is indulni szeretne.

További programok »

FEL