Ideiglenes forgalomkorlátozások vannak az M44-es útépítés miatt Békés megyében

2019. augusztus 12. 11:04 | behir.hu

Magától értetődőnek tűnik, a tapasztalatok alapján azonban a rendőrség mégis felhívja a figyelmet arra, hogy az M44-es építése miatt korlátozásokat, jelzéseket ne hagyjuk figyelmen kívül.

Békés megyében, az M44-es gyorsforgalmi út építése miatt a 44-es főúton több helyen vannak ideiglenes sebességkorlátozások és az építkezés miatt helyenként jelzőlámpa irányítja a forgalmat. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében közlekedjenek szabályosan, türelmesen!

Az M44-es gyorsforgalmi út Békés megyei szakaszának építése miatt a 44-es számú főút több szakaszán táblák jelzik az ideiglenes sebességkorlátozást. Emellett van, ahol egy sávon lehet haladni, a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa irányítja.

A rendőrség és a munkálatokat végzők tapasztalatai szerint több járművezető figyelmen kívül hagyja a korlátozásokat, a megengedettnél gyorsabban hajt és a lámpa tilos jelzésénél nem áll meg. A gyorshajtással veszélyeztetik az úton dolgozókat és a többi jármű vezetőjét, utasait is. A tilos jelzésen áthajtás miatt pedig előfordul, hogy egy szűk sávon ellenkező irányba haladó járművek találkoznak egymással, ami szintén veszélyes, könnyen ütközéshez vezethet.

A rendőrség a balesetek megelőzése érdekében visszatérően ellenőrzi a 44-es főút építkezéssel érintett szakaszainak forgalmát és egyben kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek szabályosan, türelmesen! Ne veszélyeztessék saját magukat, utasaikat, közlekedő partnereiket és az útépítésen dolgozókat azzal, hogy gyorsan hajtanak, áthajtanak a tilos jelzésen!

 

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

FEL