Ekhós szekérre emlékeztet az M44-es gyorsforgalmi út Tisza-hídja – galériával

2021. április 9. 14:57 | behir

Már 2018 nyara óta épül az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek és Tiszakürt közötti szakasza. A beruházásban egy 556 méter hosszú Tisza-híd készül, amelynek építése az ütemtervnek megfelelően halad. Jelenleg az egyik leglátványosabb munkafázis, a kábelek feszítése zajlik.

Az elmúlt időszakban elkészültek az ártéri hidak és a mederhíd (307 m) alépítményei, helyükre kerültek az ártéri hidak felszerkezetéhez tartozó, előregyártott vasbeton hídgerendák, melyek hossza összesen 5100 méter, illetve ezeken felül megtörtént a vasbeton pályalemezek megépítése is – írja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a hivatalos weboldalán.

A 44-es számú főútról már jól láthatóak az új Tisza-híd ekhós szekérre emlékeztető pilonjai, hiszen az építkezés ütemesen zajlik. A medencehíd acélszerkezetét két partról közelítették egymáshoz, mígnem 2020. novemberében összeért a hídszerkezet a folyó felett.

Az eddig megépült építményről néhány fontosabb adat:

  • több mint 5800 méter vasbeton cölöp készült 1 és 1,3 méteres átmérővel;
  • 2573 tonna szerkezeti acél épült be a mederhíd 307 méteres szakaszán;
  • több mint 15 000 m3 beton beépítése, melyből 1600 m3 a pilonszerkezet.

A műtárgy építése mellett az útépítés is a terveknek megfelelően haladnak. A híd környezetében jelenleg az árvízvédelmi töltések korrekciója, valamint a későbbi megközelíthetőségüket biztosító fel- és levezető rámpák kialakítása zajlik.

 

Látványos szakaszába ért a híd építése

 

Az elmúlt hetekben a hídpályát tartó ferdekábelek építéséhez és feszítéséhez, azaz a legspeciálisabb és egyben a leglátványosabb munkarészéhez érkezett a Tisza-híd megépítése. A tiszaugi oldalon megkezdődött a legalsó nyergeket kitöltő feszítőkábelek befűzése, és tervező által megadott értékekre megfeszítése. A kábelfűzési és feszítési munkák mellett jelenleg az ártéri hidak vasbeton szegélyeinek építése zajlik. Az ütemezés szerint 2021 őszén adhatják át a hidat a forgalomnak. A hátralevő feladatok folyamatos munkavégzést, nagy technológiai fegyelmet és odafigyelést követelnek meg a kivitelező csapatoktól annak érdekében, hogy ez az országban egyedülálló hídszerkezet 2021 őszén átadható legyen az utazóközönség számára.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajlik, a kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végzi nettó 51 308 917 861 Ft értékben.

 

Galéria

További programok »

FEL