Forgalomkorlátozásokra számíthatnak a közlekedők október 23-án

2021. október 22. 07:31 | behir.hu

Ünnepi megemlékezések miatt Békéscsabán, Gyulán, Békésen és Köröstarcsán is forgalomkorlátozásra kell számítani.

Békéscsabán várhatóan 10 óra 45 perc és 12 óra 00 óra között zárják le az Irányi utca Nagy Imre tér melletti (Luther utca és Andrássy út közötti) szakaszát - írja a police.hu.

Békésen, 9 óra 50 perckor a 470-es út város belterületén átvezető szakaszát a Széchenyi tér - Rákóczi utca kereszteződésétől a Petőfi utca – Malom utca találkozásáig teljes szélességében lezárják. A korlátozás 11 óra 50 percig lesz érvényben.

Köröstarcsán, a Kossuth téren tartanak majd megemlékezést, emiatt 13 órától 14 óráig nem lehet majd behajtani a Kálvin utcába, a Kassai utcába, a Damjanich utcába, és a Kossuth utcába.

Gyulán, a Fehér-Körös híd Gyulavári felőli oldalán lévő kopjafánál lesz a megemlékezés. Emiatt 9 óra 30 perctől 10 óra 30 percig a hidat teljes szélességében lezárják.

További programok »

Itthon

Már az újszülöttek is érzékelik a társas viszonyokat

Magyar kutatók először igazolták, hogy a beszédre specializált agyterületek már születéskor azonosítják az emberi kommunikációt, még akkor is, ha maga az újszülött nem vesz részt az interakcióban. A felfedezés, amelyről a Scientific Reports című folyóiratban számoltak be a kutatók, új perspektívát nyit a nyelv fejlődésének megismerésében.
07:31
FEL