Speedmarathon: 24 órás sebességellenőrzést tart a rendőrség Békésben is

2024. április 19. 15:31 | Vincze Attila

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a rendőrség péntek reggel 6 órától szombat reggel 6 óráig 24 órás sebességellenőrzést tart országszerte. A Speedmarathon elnevezésű akcióban Békés vármegye közel 100 pontján méri a rendőrség a közlekedők sebességét.

Békéscsabán péntek délelőtt a Bajza utcán állított fel traffipaxot a rendőrség, ezt a helyszínt például a hatóság lakossági javaslat alapján választotta ki. A sebességmérés mellett a rendőrök szúrópróbaszerűen néhány sofőrt meg is állítottak. A behir.hu által megkérdezettek többsége egyetértett a fokozott ellenőrzéssel, és elmondásuk szerint igyekeznek betartani a sebességhatárokat.

Az akció lehetséges helyszíneire a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is számos állampolgári javaslat érkezett. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezek közül jelölte ki az ellenőrzések helyszíneit a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve. Ezeket korábban a rendőrség a honlapján közzé is tette, így a vármegyében 24 óra alatt közel 100 helyszínen mérik a közlekedők sebességét. 

– Idén is meghirdettük, hogy e-mailben lehet nekünk javaslatokat küldeni, hol tartanák szükségesnek a közlekedők, hogy mérjük a sebességet. Nagyon köszönjük azokat a javaslatokat, amelyeket kaptunk, hiszen közel 50 e-mail érkezett és valóban olyan javaslatokat kaptunk, meg is tudtunk vizsgálni az adott hely adottságait, a baleseti helyzetét, és le is írták nagyon sokan, illetve meg is indokolták, hogy miért kérnék, hogy ott legyen sebességmérés – hangsúlyozta Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hozzátette: a speedmarathon célja alapvetően nem a bírságolás, hanem a szemléletformálás, hiszen a gyorshajtás még mindig az egyik vezető baleseti ok az utakon.

További programok »

FEL