Húsvéti szondázás: nem szívatásból fújattak!

2024. április 2. 09:35 | Bere Mátyás

A húsvéti hétvége alatt sokan keltek útra, ünneplés és kirándulás miatt, ezért megnövekedett forgalommal telt ez a négy nap. Dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője ezúttal is a türelem erényének gyakorlására hívta fel a figyelmet.

Dr. Szombati Andrea nemcsak az autósok, de a kerékpárosok figyelmét is felhívta arra, hogy ők ugyan fogyaszthatnak alkoholt, viszont a jogszabályból kiemelte: "a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban kell maradni."

 A szóvivő kihangsúlyozta az alábbi, nemcsak húsvétkor megszívlelendő tanácsokat:

– hogy ne kínáljunk alkohollal olyan embert, aki autóval érkezett hozzánk

– ne üljünk olyan sofőr mellé, aki alkoholt fogyasztott

– ne adjunk autót, motort kölcsön olyannak, akiről tudjuk, hogy korábban alkoholt fogyasztott

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

– Nagyon fontos, hogy minden szabályt betartsunk, például ne hajtsunk gyorsan, tartsuk be a sebességhatárokat, de az irányjelzés, az elsőbbségadás és minden egyéb szabály betartása is kritikus a forgalomban résztvevőknek – emelte ki a rendőr őrnagy.

A húsvéti hétvégén több helyen voltak általános közúti ellenőrzések a megyében. Hétfőn egy ilyen alkalmon jártunk Gyulán, a Temesvári úton.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

Egy autós és egy motoros véleményét kérdeztünk a közúti ellenőrzésről és a szondáztatásról. Az autós a járművek műszaki állapotának felmérését tartja fontosnak, illetve a szondázásról azt mondta, hogy mindenkinek a saját érdeke, hogy ne igyon alkoholt és ezzel másokat se veszélyeztessen. A motoros úgy fogalmazott, hogy a szondázás már az élet része, mint mondta,  a hétvégén már másodjára állították meg őt a rendőrök.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

További programok »

FEL