Huszka-Seben Gabi: Motoromat gyermekemért

2020. március 19. 15:34 | Such Tamás

A Körös Motoros Karitatív Egyesület épp március idusán ünnepelte a 3. születésnapját.

Minderről Huszka-Seben Gabriellával, az egyesület elnökével beszélgettem a Tiszántúl egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában.

 

– Motorral jöttél?

– Nem, mert amikor közel két évtizede, a gyermekem édesapjával szerettünk volna egy kisbabát, sajnos természetes úton nem fogant meg, és mielőtt bekapcsolódtunk volna a lombikprogramra, azt a fogadalmat tettem: „Ha most összejön a kissrác, többet nem ülök motorra!”. S miután kiderült, hogy gyerekünk lesz, végleg leszálltam a gépről. Ez 2001 októberében volt, majd a következő évben megszületett Seben-Balogh Henrik Bence.

 

– Azóta nem bántad meg, hogy nem motorozol?

 – Nem, mert akárhányszor ránézek a fiamra, tudom, hogy jó döntést hoztam.

 

– Semmi csábítást nem éreztél?

– Ha én valamire azt mondom, hogy nem vagy igen, akkor amellett kitartok.

 

Hároméves a Körös Motoros Karitatív Egyesület

Jöttek az arcok...

 

– A motorodat a gyermekedért.

 – Ez így pontos!

 

 – Most mégis egy motoros egyesületet vezetsz.

– Attól függetlenül, hogy nem ültem fel motorra, természetesen megmaradtak a korábbi barátságok. Lényeg, hogy 2016-ban indult be a Legyen minden mentőautóban egy plüssmaci – akció a beteg gyerekekért országos kezdeményezés, amelyhez mi is csatlakoztunk, de akkor még csak mint motoros barátok. Azt követően annyira belelendültünk a gyűjtésbe, hogy a szervezők arra kértek bennünket: „Létesítsetek Békéscsabán egy átvevőhelyet!”. Majd teljesen ránk tolták, hogy a csabai mentősöknek adjuk át mi a macikat; és 636 maci gyűlt össze.

 

– A 666 jobban passzolt volna a metálhoz.

– (nevet) És akkor jött az ötlet, hogy alapítsunk egy egyesületet, amellyel ott segítsünk, ahol tudunk. Így 2017. március 13-án megalakultunk.

 

Hároméves a Körös Motoros Karitatív Egyesület

Gabika: Jövőre Veletek, ugyanitt!

 

– Azóta milyen akciókban vettetek részt?

– Vagy milyenben nem… A műanyagkupak gyűjtéstől kezdve, tartósélelmiszeren keresztül, a játékokig vittünk szinte mindent a rászorulóknak, a megyei kórházakba. Továbbá az ételadomány-dobozt üzemeltetünk, illetve számtalanszor pályázunk.

 

– Most az FB-oldaladon láttam, hogy a MOL-alapítvány oldalán keresztül lehet rátok szavazni. Mi ez pontosan?

 – A pályázat címe: Segítség a mindennapokban… És mi az új telephelyünkön (a volt Vízmű-pálya) egy szociális mosodát szeretnénk kialakítani. Ugyanis az elmúlt három évben azt láttuk, hogy jó néhány háznál feltöltős villany van, esetleg nincs mosógépük, de olyan is előfordul, hogy még a víz sincs bevezetve. Az új telephelyünkön lesz lehetőség a mosásra: a zuhanyzóba be tudjuk tenni a mosógépet, a szárítógépet.

 

– Mi van, ha annyira népszerűek lesztek, hogy nem bírjátok gőzzel?

– Akkor keressük a további lehetőségekre.

 

***

 

Az ex-Vízmű-pályára tervezett szülinapi parti, és az ahhoz kapcsolódó motoros felvonulás a koronavírus-járvány megelőzése céljából elmaradt. Ezzel szemben a telephely épületében egy közel negyven fős muri zajlott; a hab a dobostortán a Szekció zenekar négy és fél órás hangversenye volt.

 

Szekció zenekar

További programok »

FEL