Kidurrantotta a netet a csabai motorosok „rossz bizis” posztja

2020. június 24. 07:31 | Such Tamás

Egy igen figyelemfelkeltő bejegyzést tett közzé a minap a Facebook-oldalán, a Körös Motoros Karitatív Egyesület. Zanzásítva: június 28-án (vasárnap), 15 órától egy-egy palacsintára várják a nem kitűnő békéscsabai gyerekeket a Szabolcs utcai sportpályára, azaz a motorosbázisra.

„Ugye a múlt héten volt az iskolákban a bizonyítványosztás – mondja Huszka-Seben Gabi, az egyesület elnöke –, majd este a sok büszke szülő posztolta a Facebookon a gyermeke kitűnő bizonyítványát. Ezzel párhuzamosan néhány bolt is olyan felhívást tett közzé, hogy a kitűnő gyerekek vigyék be az üzletbe a bizijüket, és kedvezményt kapnak.”

Hozzáfűzi, sajnálatos, hogy csak akkor ér egy gyerek valamit, ha jó jegyeket kap az iskolában. Pedig lehet, hogy a „gyöngébb” sokkal többet dolgozott, tanult a kettesért, mint a másik az ötösért.

„Ezért az egyesület úgy döntött – folytatja –, hogy azokat a gyereket várjuk egy palacsintára, akiknek a bizonyítványában nem csak ötösök vannak, hanem annál rosszabb jegyek is.”

(Évtizedes ismeretségünkből kifolyólag, tegeződtünk.)

 

Bizonyítvány

Nem csillog, de az övé

 

– Csak bizonyítvánnyal lehet belépni? Mármint, aki kitűnő, az nem kap palacsintát?

– Dehogynem! Ő is kap! Nem teszünk különbséget gyerek és gyerek között.

– Hány száz palacsintával készültök?

– Vagy háromszázzal! Mert már most olyan nagy az érdeklődés… Történetesen szombat délelőtt készült a Facebook-poszt.

– Nem tiltottak le? Mert miről szól a Facebook: sikeresek, szépek vagyunk stb. Míg ez a bejegyzés pedig ennek az ellenkezője.

– Majdnem, de nem. Ott tartunk, hogy több mint kétmillióan látták a bejegyzést, 15 ezer megosztása van, több mint 25 ezer like-ot kaptunk, bő kétezer hozzászólást érkezett.

– Mi volt a legkarcosabb komment?

– Húúú… annyian írtak, hogy nem tudtuk az összest elolvasni; van néhány, amelyik megmosolyogtat, másik elgondolkodtat, de nem válaszolunk.

– Motorozás lesz?

– Hogyne! Miután ekkora az érdeklődés, így számos felajánlást kaptunk: nutellát, házi lekvárt stb. Továbbá jön a Szekció zenekar, akik a muzsikálás mellett besegítenek a sütésbe is. Csibe, az énekes motorral érkezik, és vele jönnek a szolnoki motorosok is. Azonfelül mi is „kitelepülünk” a gépekkel, amikre majd fel lehet majd ülni. Illetve lesz az udvaron egy akadálypálya, amelyen a gyerekek műanyagmotorral vetélkedhetnek.

– Akik csak a másodiktól lefele kapnak ajándékot.

– Csakis!

 

Szekció zenekar

A Szekció zenekar


***


Tehát, még egyszer: június 28-án, vasárnap 15 órakor, a Szabolcs utcai sportpályán a Körös Motoros Karitatív Egyesület egy óriás palacsintára várja azokat a gyerekeket, akiknek kevésbé csillog a bizijük. Hiszen ők sem érnek kevesebbet…

A részvétel ingyenes!!!

További programok »

Itthon

Rábaközi szakmai kiránduláson járt a Békéscsabai Népi Díszítőművész Szakkör

Június első hétvégéjén a 2020. évi munkájáért Stark Emlékérmet kapott Békéscsabai Népi Díszítőművész Szakkör vezetője, Baráth Éva tanulmányúton járt csapatával. A szakkör 11 tagja a Csabagyöngye Kulturális Központ Csoóri Sándor Alap által támogatott pályázata segítségével a Rábaköz motívumkincsével ismerkedhetett meg.
17:38
FEL