Karácsonyi hangulatot teremtettek a beteg gyermekeknek Gyulán

2019. december 2. 15:08 | Papp Ádám Sándor

Szívhez szóló akciót szerveztek a beteg gyermekeknek Gyulán, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában vasárnap este. A Körös Motoros Karitatív Egyesület kezdeményezésére önkéntesek díszítették fel a gyermekosztály előtt található 12 fenyőfát.

Közel hatvanan gyűltek össze vasárnap a gyulai tagkórházban, karácsonyi dísszel a kezükben. A Körös Motoros Karitatív Egyesület elnöke elmondta: fontosnak tartották azt, hogy az önkéntesekkel együtt kedveskedjenek a beteg gyermekeknek a karácsonyi időszakban.

 

– A Körös Motoros Karitatív Egyesülettel sokat dolgozunk együtt Abdul doktor úrral, tőle jött az ötlet. Idén költöztek be a gyulai kórház területére a gyermekosztállyal, ezért úgy gondoltuk, hogy apró kedvességgel készülünk az itt dolgozóknak és a beteg gyermekeknek – hangsúlyozta Huszka-Seben Gabriella.

 

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte: azért indították el a kezdeményezést, hogy a beteg gyerekek és az ott dolgozók arcára mosolyt csaljanak, ha kinéznek az ablakon.

– Sok gyermek lesz itt a kórházban, akik nem tölthetik együtt a családdal, otthon a karácsonyt. Szerettük volna elhozni nekik a karácsonyi érzést: ha beérkeznek a kórházba, akkor az ünnepi hangulatot érezzék és ne a szomorússágot lássák, hanem a fényeket, a díszeket. Lássák, hogy karácsony van és boldogság, mosoly legyen ezeknek a gyerekeknek az arcán – fogalmazott dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed.

Az önkéntesek ajándékokkal is készültek, amelyeket az osztályon lévő gyermekeknek és az ott dolgozóknak adtak át.

 

 

További programok »

Gyula

Ezeket a programokat kínálják Gyulán a Múzeumok Őszi Fesztiválján

Közel 130 hazai múzeum több mint 600 féle különböző programmal, összesen közel 1200 eseménnyel csatlakozik országszerte szeptember 27. és november 11. között zajló 16. Múzeumok Őszi Fesztiváljához. A kezdeményezéshez a gyulai kiállítóhelyek is csatlakoztak.
2021. szeptember 25. 07:15
FEL