Újra együtt piknikeztek a koraszülöttmentők és a családok

2021. június 26. 13:32 | Vincze Attila

Harmadik alkalommal rendezte meg a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és a Korábban Érkeztem Alapítvány a koraszülött családi napot Gyulán, az Almásy-kastély előtti parkban, szombaton.

Tavaly a pandémiás helyzet miatt elmaradt a Kora PICnik, így még nagyobb volt az öröm, hogy újra együtt tölthették a délelőttöt kicsik és nagyok, a koraszülött mentők és az általuk megmentett gyermekek. Gyulán, az Almásy-kastély előtti területen számos színes programmal várták a szervezők az érdeklődőket. A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és a Korábban Érkeztem Alapítvány egy igazi közösségi programmal kedveskedett a kilátogató családok számára.

– A célunk az, hogy egy családi napot szervezzünk a koraszülöttet nevelő családoknak és közel kerülhessünk egymáshoz. Egy ilyen nehéz küzdelem után, itt a szabadban programokkal tudunk kedveskedni a gyerekeknek, a családoknak. A mai napon mi vagyunk a vendégek, a koraszülöttek és a családok a házigazdák – hangsúlyozta dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke. 

A Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója elárulta, hogy szinte már haza érkeznek Gyulára. Kiemelte, hogy a fürdővárosban évek óta egy erős sorsközösség alakult ki koraszülött gyermekeket nevelő családok között, az ilyen rendezvények pedig csak erősítik a kapcsolatot közöttük. 

– Ez egy üzenet az érintett családok számára, hogy van élet a koraszülött intenzív osztály után, és ezt a nehéz, traumatikus helyzetet fel lehet dolgozni. Kikerülve az intenzív osztályról családként tudnak élni, és van egy nagyon erős közösség, ami meg fogja őket tartani – fogalmazott dr. Rádi Katalin

 

Az ismert tévés, Novodomszky Éva is segíti a Viharsarki Koraszülött Mentők munkáját. Fotó: Vincze Attila / behir.hu

 

Az eseményen részt vett az ismert televíziós műsorvezető, Novodomszky Éva is. A Békés megyei származású tévés elmondta, hogy már néhány hónapja, ahol csak tudja, ismertségével segíti a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány munkáját.

– Nagyon friss a mi kapcsolatunk, hiszen ezen a télen találkoztunk először. Teljesen természetes volt, hogy én, mint Békés megyei, az egészen kicsi gyerekek ügye mellé állok, annál is inkább, mert Abdul doktor és csapata hősiesen küzd értük – fogalmazott.

A családi rendezvényen a koraszülöttmentő-autót is meg lehetett tekinteni, de többek között volt taekwondo és hip-hop táncbemutató is, valamint csillámtetoválás, gyermek akadálypálya és lufihajtogatás.

További programok »

Gyula

FEL