A koraszülött gyermekek anyukáit ajándékozták meg Gyulán

2021. május 2. 14:14 | Papp Ádám Sándor

Immár hagyományos módon a gyulai anyaszálláson tartózkodó, koraszülött gyermekeket világra hozó édesanyáknak készített ajándékot Feketéné Hizó Gabriella, a Levendula Virágműhelyben dolgozó virágkötő. Az anyák napi köszöntőt a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke juttatta el hozzájuk.

Vasárnap a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának bejáratánál adta át Feketéné Hizó Gabriella a saját készítésű virágokat dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamednek. A Levendula Virágműhelyben dolgozó virágkötő maga is koraszülött gyermeket nevel, ezért kedveskedett idén is az anyaszálláson lévő kismamáknak.

– Az én kisfiam 36 hetesen jött a világra. Hálás vagyok az orvosoknak és az ápolóknak azért, hogy a korai érkezés ellenére minden rendben volt és van azóta is a gyermekemmel. Szívügyünknek tekintjük a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány pályafutását, támogatjuk őket. Ezért szeretnénk a koraszülött anyukákat köszönteni a mai nap alkalmából, ez az ő ünnepük – emelte ki Feketéné Hízó Gabriella.

 

Fotó: Fazekas Róbert / 7.TV

Fotó: Fazekas Róbert / 7.TV

 

A koraszülött gyermekeknek életet adó édesanyák hónapokat töltenek el az anyaszálláson, amely minden szempontból fárasztó és kimerítő. Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed elmondta: immár hagyomány, hogy anyák napja alkalmából köszöntik a kismamákat. Céljuk az, hogy az ajándék virággal feltöltsék őket és erőt adjanak számukra.

– A koraszülött intenzív osztályon, illetve a koraszülött osztályon jelenleg hét anyuka van. Nagyon sok szülőnek ez az első anyák napja, ezért próbáljuk különlegessé tenni nekik ezt. A gyulai Levendula Virágműhely minden évben meglepetést okoz nekik nem csak anyák napja alkalmából, hanem éves szinten többször, húsvétkor és karácsonykor is. Miután a kórházban látogatási tilalom van, ezért a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványon keresztül küldik a szép, saját kézzel elkészített virágokat – emelte ki a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Hozzátette: a déli etetést követően az elnök egy "felvilágosítást" tartott a szülőknek, ahol a kismamáknak a meglepetés erejével élve átadták a virágokat.

További programok »

FEL