Ajándék a koraszülöttek anyukáinak

2020. május 3. 06:28 | Horváth Szabolcs

A gyulai anyaszálláson tartózkodó, koraszülött kicsiket világra hozó édesanyáknak készített ajándékot egy helyi virágkötő. Az anyák napi köszöntőt a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány vezetője juttatja el hozzájuk.

Vintage stílusban készülnek el azok a virágkompozíciók, amelyeket azok az édesanyák kapnak meg, akik koraszülött kicsit hoztak a világra. A kézműves alkotást Feketéné Hizó Gabriella készítette el, aki maga is koraszülött gyermeket nevel.

- Az ott lévő anyukák, ugyanúgy küzdenek a picik életéért, kenguruztatják, szoptatják, fürdetik, gondoskodnak róluk. Ők is hősként harcolnak ugyanúgy, mint a picik, az édesanyák is harcolnak a picikért - fogalmazott a Levendula Virágműhely virágkötő-berendezője. 

Sok édesanya hónapokat tölt el kórházban a koraszülött gyermeke mellett, ami lelkileg is és fizikailag is megterhelő. A mentőalapítvány elnöke szerint ez az ajándék is nagyon sokat jelent majd számukra.

- Ők igazi hős anyukák! Harcolnak a koraszülöttekért, és a jelenlegi helyzetben még fontosabb rájuk fordítani a figyelmünket. Egy ilyen csodálatos ajándékkal kedveskedni nekik. Elmondjuk nekik, hogy mennyire fontosak ők, és milyen fontos feladatokat teljesítenek ott. A szép szavaknak is van erejük, de egy ilyen csodálatos ajándékkal még többet tudunk adni - mondta dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke. 

Az édesanyák a nap huszonnégy órájában gyulai anyaszálláson vannak, ugyanúgy, mint ezelőtt – tette hozzá az alapítvány elnöke. Azt is elmondta: a koronavírus-járvány semmiben nem befolyásolja sem az anyaszállás helyzetét, sem pedig a kicsik gondozását, ellátását.

Galéria

 

 

További programok »

FEL