Sokan licitáltak idén is a koraszülött gyermekekért

2021. november 27. 13:21 | Vincze Attila

Szombaton délelőtt adták át Gyulán azokat a tárgyakat, amelyekre november közepe óta lehetett licitálni az egyik helyi virágműhely szervezésében. Az online árverésen befolyt teljes összeg a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számlájára került.

A Levendula Virágműhely akciójáról már korábban is beszámoltunk. Az idei licit pénteken 10 órakor zárult le, az egyes tárgyakért legtöbbet adományozók pedig szombaton délelőtt vehették át a "jutalmukat".

Az IQ könyvesboltban tartott átadón Feketéné Hizo Gabriella virágkötő megköszönte a felajnálásokat azoknak az anyukáknak, nagymamáknak, akik termékükkel, szolgáltatásukkal támogatták a kezdeményezést. Mint mondta. a licittel ugyan csak kismértékben tudják segíteni az alapítvány munkáját, azonban idén a tavalyihoz képest megduplázódott a befolyt összeg. 

– A mostani online árverés még nagyobb siker lett, mint a tavalyi, hiszen ezúttal mintegy 150 ezer forint folyt be a felajánlott licittárgyakból. Ez a pénz pedig már meg is érkezett a koraszülöttmentő alapítvány számlaszámára – számolt be a részletekről. 

Az eseményen dr. Fodor Zsuzsanna, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány egyik alapító tagja vett részt, aki szinte könnyekig meghatódva köszönte meg az akcióban résztvevőknek a felajánlásokat. 

– Nagyon örülünk, hogy vannak ilyen kezdeményezések, és reméljük lesznek még hasonlók a jövőben is, mert nálunk minden forintnak megvan a helye, hiszen a koraszülöttmentő-autó fenntartása nagyon sok pénzbe kerül – fogalmazott az orvos. 

 

Az idei felajánlásokat a gyulai könyvesboltban állították ki. Fotó: Vincze Attila / behir.hu

 

Az idei aukció licittárgyait a gyulai könyvesboltban állították ki, valamint az üzlet is tett felajánlásokat. Jeszenszky Ákosné Fáber Marianna, mint az átadó házigazdája arról beszélt, hogy többek között azért is állt a kezdeményezés mellé, mert a férje korábban mentősként dolgozott, így első kézből tudja, olykor milyen nehéz körülmények között kell helyt állniuk. Az üzletvezető egy bejelentést is tett. 

– Ha bármikor ilyen kezdeményezés lesz, a könyvesbolt otthont ad majd neki, és szeretnénk, ha a jövőben egy állandó gyűjtőláda is helyet kapna az üzletben az alapítvány számára – mondta.

Az átadásra nem mindenki tudott eljönni, de a legtöbb licitáló személyesen vehette át a felajánlóktól a tárgyakat. Akadt olyan is, aki nemcsak pénzt adományozott, hanem a saját szolgáltatását is az aukcióra bocsátotta.

– Tavaly is részt vettem ebben az akcióban, ugyanígy felajánlóként és mellette licitáltam is. Mivel fényképezéssel foglalkozom, így most is egy családi fotózást ajánlottam fel, míg ezúttal egy gyümölcskosár lett a jutalmam - magyarázta boldogan Kovácsné Tobai Beáta.

 

További programok »

FEL