Jótékonysági licitet tartottak a koraszülött gyermekekért

2020. november 28. 08:21 | Vincze Attila

Karácsonyi jótékonysági licitet indított egy gyulai virágkötő műhely a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány részére. A nyertes licitálók pénteken vehették át a felajánlott adományokat.

A jótékonysági licitet november közepén a gyulai Levendula Virágműhely saját közösségi oldalán hirdette meg. Az online árverés több helyi édesanya összefogásával jött létre, ennek köszönhetően sokféle tárgy gyűlt össze. Többek között lehetett licitálni adventi koszorúra, kopogtatóra, grincsfára, de volt személyi edzésre szóló bérlet, arckezelés és családi fotózás is. Az aukció csütörtökön zárult le, az adományokat pedig pénteken kapták meg azok, akik a legtöbbet ajánlották értük.

- Pénteken átadtuk a licittárgyakat, reméljük, hogy nagy örömüket lelik bennük a licitálók, és ezáltal örömet tudtunk szerezni nekik és az alapítványnak is. A jövőben mindenféleképpen rendszert szeretnénk ebből csinálni – fogalmazott Feketéné Hízó Gabriella virágkötő.

A virágműhely munkatársai már korábban is szívügyüknek érezték a koraszülött gyermekek sorsát, hiszen idén anyák napjára ajándékot készítettek a gyulai anyaszálláson tartózkodó édesanyáknak. Ezúttal is a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára gyűjtöttek. A liciten összesen 73 ezer forint jött össze, ami már meg is érkezett az alapítvány számlájára. A szervezet elnöke minden ilyen akciót fontosnak tart.

- A sok munka mögött sok a költség, a járványhelyzet miatt pedig a mentőautó nem állhat meg. Csak az ilyen nagy összefogások segítségével tud működni ez a munka Békés megyében. Szerencsére a járvány ellenére is vannak ilyen szuper ötletek, hálásan köszönjük minden adakozónak – mondta dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Hozzátette: az összegyűlt hetvenezer forint nagyjából egy koraszülött mentés útiköltségét fedezi, azonban az éves működésükre mintegy 25-30 millió forintra lenne szükség, melyet az ehhez hasonló felajánlásokból és támogatóktól igyekeznek előteremteni.

 

További programok »

Gyula

Békés megyében is volt, aki már felvette a második ismétlőoltást

Az oltási akción túlmenően vasárnap is folytatódott az oltás Békés megyében a központi helyszíneken; öt vakcina közül lehet választani. Békéscsabán és a megye többi oltópontján továbbra is várták az oltatlanokat és azokat, akik már négy hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat.
2022. január 17. 12:22
FEL