Húszéves a Csabai Raktárszövetkezet

2017. június 8. 13:08 | Knyihár Mihály

A Csabai Raktárszövetkezetet, illetve annak jogelődjét 1997 májusában alapították a Békéscsabán és környékén gabonát termesztő gazdálkodók. A szövetkezet tagjai június 7-én, a Kornélia Étteremben rendezett ünnepi közgyűlésen emlékeztek meg az elmúlt két évtizedben történtekről.

A Csabai Raktárszövetkezet fő tevékenységei közé tartozik a növénytermelési integráció, a raktározás, a tárolás, a megtermelt termények felvásárlása és értékesítése, továbbá a gabonakereskedelemben való részvétel. Fő célja segíteni a gazdálkodást, kiszolgálni a tagság azon igényeit, amelyek egyénileg nehezen lennének megoldhatók. Mint az a jubileumi közgyűlésen elhangzott, a szövetkezetnél minden a termelőkért, a vidék felemelkedéséért, és magyar mezőgazdaság jobb jövőjéért történik.

Adamcsik László, a Csabai Raktárszövetkezet igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a cég eredményesen működik, jelenleg több mint kétszáz gabonatermesztő tagjuk van. A közgyűlésen az aratás közeledtével beszéltek arról is, hogy idén miként zajlik majd le a betakarítás során a termények átvétele, minősítése, elhelyezése a raktárakban, továbbá elhangzott, hogy hozzávetőlegesen milyen piaci árakra lehet számítani.

Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere – úgy is, mint tag – kiemelte: a szövetkezet által elért eredményeken lemérhető, hogy mindig logikusan és hosszú távra gondolkodtak. Igyekeztek kihasználni a pályázatokat, és bővíteni a lehetőségeket. Ezt követően szó volt a termelői összefogások jelentőségéről, majd a jelenlevők az elmúlt húsz évet értékelték, kiemelve a legfontosabb mérföldköveket.

A jubileumon kitüntetéseket adtak át azoknak, akik az alapítás óta tagjai a szövetkezetnek, illetve azoknak, akik a társszervezetek képviselőjeként, üzleti partnerként vagy érdekképviseleti szervek képviselőjeként munkájukkal, együttműködésükkel hozzájárultak ahhoz, hogy sikerben érjék meg a húsz évet és így várhassák a folytatást. Az eseményen kitüntetéseket is átadtak, melyben Szakál János, Baukó György, Pelle László, Hursán Pál, Salát Máté, Bozó József, Hanó Miklós, Dr. Vécsey László, Roszik György, Várkonyi Ferenc, Dr. Szabó Zoltán, Barta István, Gyulai Lajos, Mitró József, Hrabovszki János, Bertáné Dr. Szabó Mária, Csicsely Ilona Anna, Szeremley Béla, Surin Péter Pálné, Bozsár Tamás és Adamcsik László részesült.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Gazdaság

Újabb gombaölő szert vonnak ki a forgalomból; megyei gazdákat is érint az ügy

Az Európai Unió Növények, Állatok, Élelmiszer és Takarmány Állandó Bizottsága szavazásán eldőlt, hogy nem újítják meg a mancozeb gombaölő hatóanyag engedélyét - adta hírül az agrarszektor.hu. A mancozeb hatóanyagú növényvédő szerekkel a gazdák a burgonyavész és az alternária ellen védekeznek. De hogyan érinti ez a Békés megyei gazdákat? Ennek jártunk utána.
13:09
FEL