Hősökre és mártírokra emlékeztek Békéscsabán

2022. október 28. 13:43 | Szabó Judit

A világháborúkban elesett hősökre és mártírokra emlékeztek Békéscsabán október 28-án, pénteken. A koszorúzás mellett a haza védelmében elhunytak tiszteletére az egyházak képviselői ökumenikus szentelést tartottak és áldást mondtak a Szabadság téren.

Hősök és mártírok emlékére rendeztek városi megemlékezést Békéscsabán, a Szabadság téren. A megemlékezésen beszédet mondott Lipták József alezredes, a Magyar Honvédség 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka.

Fotó: behir.hu

– Kétségtelen, hogy az egyes történelmi pillanatok nem mindegyike érintette ezt a vidéket közvetlenül és teljes mértékben, de Békéscsaba és a megye lakossága mindig is részese volt ezeknek a történelmi eseményeknek – hangsúlyozta az alezredes.

Ezt követően Szigeti Antal plébános és Marti Miklós Nándor református lelkipásztor megtartották a kegyeleti megemlékezést az I. és II. világháború áldozatainak emlékére. A megemlékezést Czitor Attila színművész előadása színesítette, majd a megemlékezés végén trombitán az Il silencio csendült fel Bakai László trombitaművész tolmácsolásában. 

Galéria

További programok »

FEL