Hóemberek és hóangyalkák találkozója a Lencsésin

2019. január 9. 17:29 | behir

A Lencsési Óvoda gyermekei ismét nagy feladatot teljesítettek. Bár a hóemberek világnapja január 18-án van, az óvodapedagógusok már most megszervezték a közös hóember-építő flash-mobot, a kicsik pedig szebbnél szebb hóembereket alkottak, hisz ki tudja, hogy a világnapon lenne-e miből építkezni. Ráadásul számos hóangyalka is „megszállta” a Lencsésit – tájékoztatta portálunkat dr. Erdeiné Gergely Emőke óvodavezető.

 

A hóember seprűs alakja és kedves mosolya mindenkit elvarázsol, így történt ez szerdán is, amikor a jeles nap alkalmából szívmelengető hóemberek születtek a Lencsési-lakótelepen a hideg hóból.

A Lencsési Óvoda mindhárom épületéből (Manóvárovi, Zöldovi, Napsugárovi) kivonultak a gyerekek az Ifjúsági térre, ahol a 15 csoport, összesen 330 gyermek, a pedagógusok és szülők segítségével ismét sikerrel valósította meg a villámakciót.

 

Fotók: Lencsési Óvoda

 

A gyermekek kreativitását és remek kooperációs készségét dicséri a számos jól sikerült alkotás. A művészi tevékenységet követte az önfeledt szánkózás, hógolyó-csata és futkározás, majd megjelentek a hóangyalok is.

A jelenlevő szülők is nagy örömmel vettek részt a programban, elégedetten szemlélték az elkészült hűvös alkotásokat. Bár hagyomány az óvodában ez a program is, hó hiányában nem minden évben tudják megvalósítani – most viszont nagy lelkesedéssel látott munkához mindenki.

A közös hóember-építés idén nagyszerű kiegészítője volt a benti programoknak, ugyanis a kicsik egész héten a hóemberekkel kapcsolatos dalokkal, mondókákkal, mesékkel ismerkedtek, a hét második felében pedig kisplasztikákat, téli képeket készítenek.

 

Hóangyalkák (fotó: Lencsési Óvoda)
FEL