Hivatalosan is átadták a békéscsabai piacot

2019. szeptember 10. 16:17 | Sipos Gábor

Kedden délelőtt adták át hivatalosan is a megújult békéscsabai piacot. A vásárcsarnok szerkezete és eladótere is teljes átalakításon ment át. A szabadtéri piac teljes területe fedést és zárt pavilonsorokat kapott. A rekonstrukció költségeit pályázati támogatásból finanszírozták, ami mintegy 740 millió forint volt.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően múlt év decemberére korszerűbb lett a vásárcsarnok, a közelmúltban pedig a megújult külső részt is birtokba vehették az árusok és a vásárlók. A kedd délelőtti átadón Szarvas Péter polgármester, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Kiss Tibor alpolgármester és dr. Sódar Anita a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője vágta át ünnepélyes keretek között a nemzeti színű szalagot a piac megújult, kinti kőpados részének átadásán.

A felszólalók egyetértettek abban, hogy a csabai piac a vásárlási lehetőségeken túl egy közösségi tér is egyben és így modernizálva, kulturáltabban és kényelmesebben teheti meg alkalmanként több mint tízezer ember a hétvégi bevásárlást.

– A piacon sok mindent lehet vásárolni, de nekünk, csabaiaknak talán az a legkedvesebb, hogy rengeteg olyan dolgot lehet venni a beszélgetések közepette, amelyek a városunkra, térségünkre jellemzőek – emelte ki Szarvas Péter, utalva a mellette álló nyitott kolbászos pavilonra.

Sódar Anita elmondta, alapvető célkitűzésük, hogy olyan projektek valósuljanak meg Békéscsabán, amelyek elsősorban a helyi infrastruktúra fejlődését szolgálják. „ A kivitelezőnek 90 nap állt a rendelkezésére, hogy a vásárcsarnokot teljes körűen felújítva átadja. Ezt követően a külső elárusítóhelyekkel kellet foglalkozniuk és nem teljes egy év alatt be is fejezték a munkálatokat – hangsúlyozta a cégvezető.

A vásárcsarnok és a kinti kőpados rész tehát már megújult, azonban a piac korszerűsítése ezzel még nem ért véget, hátravan még a Modern Városok Programban megvalósuló ötmilliárdos fejlesztés, amelynek eredményeként a térség legmodernebb piaca lehet majd a csabai. 

 

Galéria

 

További programok »

Fejlesztéspolitika

Forgalomkorlátozások a Szarvasi úton – jó ütemben halad a kerékpárút építése

Békéscsaba önkormányzata a komplex, három fejlesztési elemből álló beruházást a „Békéscsabán, a Szarvasi úton kerékpárút, az Ipari úton és a Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, közvilágítás, valamint a Szabolcs utcában kerékpárforgalmi létesítmény létesítése” című, projektben készíti el 930 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.
19:39
FEL