Hanó Miklós: Már most is szép a békéscsabai piac, de még szebb lesz

2019. augusztus 9. 16:38 | Mikóczy Erika

A békéscsabai piac vásárcsarnoka és kinti, kőpados része megújult, azonban a piacfelújítás ezzel még korántsem ért véget. Ahogy arra Hanó Miklós, Békéscsaba gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere emlékeztetett: hátravan még a Modern Városok Programban megvalósuló ötmilliárdos fejlesztés.

Mint arról korábban beszámoltunk a közelmúltban elkészült a békéscsabai piac 740 milliós forintos európai uniós forrásból végrehajtott felújítása. A munkálatok idén júliusban fejeződtek be, az árusok és a vásárlók pedig gyorsan megszokták a jobb, komfortosabb körülményeket.

– Fontos közterület a békéscsabai piac, sokan itt vásárolnak, az őstermelők, kistermelők, kereskedők itt értékesítik a portékáikat. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Porgramnak köszönhetően múlt év decemberére korszerűbb lett a vásárcsarnok, a közelmúltban pedig a megújult külső részt is birtokba vehették az árusok és a vásárlók. Azonban ezzel a piacfejlesztés még nem ért véget: a Modern Városok Programnak (MVP) köszönhetően ötmilliárd forintból olyan piacunk lehet majd, ami igazán méltó egy megyei jogú városhoz, minden feltételnek megfelel, igazi közösségi színtér és még turisztikai látványosságként is szolgál - fogalmazott Hanó Miklós.

 

Hanó Miklós

 

A további fejlesztés során új, fedett, térségi vásárcsarnok épül, fedett és nyitott vásárteret alakítanak ki, zárt pavilonsor, azaz „gasztroutca” jön létre, és egy háromszintes fedett-nyitott parkolóval is kiegészül a létesítmény.

– Egy olyan csarnok és vásártér létrehozása a célunk, amely megfelel a kereskedelmi elvárásoknak és képes lépést tartani a változó vásárlói igényekkel. Mindemellett illeszkedik a város arculatába, és még élhetőbbé teszi a jövőben Békéscsabát – emelte ki Hanó Miklós.

Az alpolgármester megemlítette azt is, hogy az egyre bővülő kerékpárút-hálózatnak köszönhetően Békéscsabán a piac is jobban, biztonságosabban és gyorsabban megközelíthető már kerékpárral is.

 

A tervek szerint ilyen lesz majd a piac a Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztés után

További programok »

Fejlesztéspolitika

Megújul a kondorosi orvosi rendelő

A Magyar Falu Program idei pályázati forrásaiból újabb jelentős beruházások segíthetik a vidék népességmegtartó erejének növelését - jelentette ki Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Kondoros önkormányzata a Dr. Kupecz Benedek Háziorvosi Rendelő felújítására nyert támogatást.
2020. július 8. 18:10
FEL