"Hinni kell magunkban" – Szily Nóra tartott előadást a Csabagyöngyében

2021. július 23. 17:39 | Csiffáry Zsuzsanna

Július 23-án délután rendezte meg az Egyensúly AE Egyesület és a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. konzorciumban a Munka, Család, Egyensúly című sajtótájékoztatót, amelyet ugyanezzel a címmel ellátott előadás sorozat követett a Csabagyöngye Kulturális Központban. A rendezvényt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.

A péntek délutáni eseményen előadást tartott Schiffertné Lócskai Henriett az Egyensúly AE Egyesület elnöke, valamint még ezt megelőzően tájékoztatott a program céljáról Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője. Később a nők önbizalmának növeléséről tartott előadást Szily Nóra. Az eseményt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.

– Munka, család, egyensúly a pályázatunk neve, amelyet 2018-ban indítottunk el. Elsődleges célja az volt, hogy azokat a nőket szólítsuk meg, akik a munkában ki tudnak teljesedni, viszont nem tudják jól összehangolni a szabadidejüket a családjukkal. Másik célcsoportunk azok a nők, akiket reintegrálni szükséges a munkaerő világába – fogalmazott Schiffertné Lócskai Henriett, az Egyensúly AE Egyesület elnöke. Hozzátette, úgy érzi, hogy sikeresen vonták be a programba mindkét csoportot. Több olyan érdeklődő is volt, akit nem érintett maga a projekt, de érdekellődött a téma iránt.

Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy az Egyensúly AE Egyesület Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. konzorciumban hozta létre a rendezvénysorozatot. Az európai uniós, 100 százalékos támogatással bíró pályázat általa említett céljai közé tartozott az atipikus munkavállalási módszerek népszerűsítése, a munkáltatók és a munkavállalók érzékenyítése, a nők helyzetének megítélésével kapcsolatos workshopok, előadások szervezése. Rámutatott arra, hogy a három éven keresztül tartó projekt sikeres.

– A több mint 50 előadásunkon több mint 3000 fő vett részt. Csaknem minden workshop, előadás teltházas volt, a pandémia idején sem hagytuk abba a munkálatokat. Online formában 5 programot valósítottunk meg, illetve 38 előadást tartottunk meg, amelyeken neves előadók és orvosok tartottak motivációs, gondolatközlő tréningeket. A péntek délutáni rendezvény vedége Szily Nóra pszichológus, újságíró volt, aki nagyon fontosnak tartja, hogy a nők minden korosztálya bátorítást kapjon – összegzett.

– Hogy miért is fontos ma az, hogy legyen önbizalma a nőknek, hogy higgyenek magukban? Erre vonatkozóan azt kell mondanom, saját tapasztalatom alapján, hogy nagyon sokan küzdenek önértékelési problémákkal. Lehet, hogy mindezt a gyerekkorukból, az iskolából hozzák, vagy más élmények okozzák, de adott esetben nem merik elhinni, hogy a bennük rejlő lehetőségeket ki tudják bontakoztatni – kezdte Szily Nóra. – Én azért viszem a szót országszerte, mert a saját életem és a pszichológiai tudomány mindenféle elemét felhasználva próbálok praktikus és inspiráló gondolatokat átadni, hogy aztán megtegyék nemcsak az első lépéseket. Tapasztalom, hogy vannak álmaik a nőknek, csak nem fogalmaznak belőle célt, pedig ha ezt megtesszük, a célhoz már lehet tervet készíteni és apródonként megtenni az apró lépéseket. Ez az út természetesen hepe-hupás, ezt nem adják ingyen. A siker az nem cél, hanem következmény. De hinni kell magunkban, hiszen annyi mindennel meg tudtunk már küzdeni az életünkben, hogy az munícióként is szolgálhat a jövőre nézve – osztotta meg gondolatait a pszichológus, újságíró.

 

Galéria

 

További programok »

FEL