Munka, család, egyensúly – a nők atipikus foglalkoztatása lehet a megoldás

2018. szeptember 28. 16:35 | behir

Az Egyensúly AE Egyesület és a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. pénteken, a „Munka, család, egyensúly” program keretében szervezett programot Békéscsabán a CsabaParkban, ahol a munkáltatók gyakorlati példáin keresztül mutatták be, miként lehet a tipikustól eltérően foglalkoztatni a női munkavállalókat úgy, hogy biztosított legyen az egyensúly a család és a munkahely között.

 

Munkáltatókat és munkavállalókat érintő munkajogi kérdések, az atipikus foglalkoztatást támogató jogszabályi környezetet mutatta be dr. Zelenyánszki Miklós jegyző. Ismertette a jogszabályi környezetet Magyarországon, majd a munkáltatói és munkavállalói lehetőségeket és a konkrét szabályozásokat.

 

 

A női foglalkoztatást elősegítő lehetőségeket Hatos Istvánné az UNICON Zrt. munkabiztonsági vezetője mutatta be. Gyakorlatias és tapasztalati példákat ismertetett: hogyan járulhat hozzá a munkáltató ahhoz, hogy a nők is visszatérhessenek munkahelyükre úgy, hogy közben ne kelljen azon aggódniuk, mi van a gyermekükkel?                                             

 

Atipikus foglalkoztatási modellt és jó gyakorlatot mutatott be békéscsabai példán keresztül dr. Komán-Bíró Ágnes osztályvezető, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának képviseletében. A polgármesteri hivatal – tekintettel arra, hogy köztisztviselőket alkalmaz – speciális eset, ennek ellenére igyekeznek lehetőségeikhez képest mindent megtenni annak érdekében, hogy a női munkavállalóikat megtartsák. Többek között erről szólt a 2017-ben benyújtott pályázat, amelynek során elnyerték a „Családbarát munkahely” címet.

 

A rendezvény az EFOP-1.2.9-17-2017-00053 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.   

 

További programok »

FEL