Munka, család, egyensúly: A nőkre is szükség van a vezetésben

2018. október 24. 15:24 | behir

A „Munka, Család, Egyensúly…” című, EFOP-1.2.9-17-2017-00053 azonosítószámú projekt megvalósítása keretében 2018. október 19-én volt a soron következő rendezvény az Egyensúly AE Egyesület és a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. szervezésében.

A program fő címe: „Atipikus foglalkoztatási formák és rugalmas munkaszervezési módok helyben való elterjesztésének ösztönzése, elfogadottságának erősítése – női munkavállalók esetében.”

A száraz cím ellenére a programon résztvevők igen színvonalas előadáson és tréningen vehettek részt. „Női vezetőkkel a női munkavállalókért„ címmel Ferenczné Szarvas Anikó a Gál Ferenc Főiskola mestertanára, munka- és szervezet szakpszichológus tartott előadása gyakorlati szemmel világított rá arra, hogy mind a férfire, mind a nőre szükség van a vezetésben is: a férfire a dinamikussága, a nőre a lágysága miatt. Európai Uniós előírás szerint 2020-tól a női vezetők aránya 40%-ot el kell érjen a munkáltatóknál.

Az atipikus foglalkoztatási forma a tipikustól eltérő foglalkoztatási formát jelent, a otthon dolgozástól a rugalmas munkavégzésig – mert ha a munkavállaló kiegyensúlyozottan él, nő munkavégzésének hatékonysága, ami jó a cégnek, és jó a dolgozónak is.

 

 

A program második része személyiségfejlesztő tréning volt, amelyet Dégenhardtné Szántó Ágota és Kőrösi András, a  Körös Tehetséggondozó Egyesület személyiségfejlesztő trénerei tartottak.

Mint minden tréning, ez is először bizalmatlansággal és csendesen indult, majd a résztvevők belemelegedve a feladatok végrehajtásába már érzelmekről beszéltek, csapatmunkáról, összetartozásról; arról, hogy mire képes az ember, irányítani tud-e egy csoportot, csendes szemlélődő, avagy aktív részvevője-e a körülötte zajló eseményeknek - mindezek a tudatos önismeret részét képezik kortól és nemtől függetlenül.                                      

 

 

 

További programok »

FEL