Munka, család, egyensúly – előtérben a nők

2018. augusztus 18. 11:42 | behir

Az Egyensúly AE Egyesület és a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. közös szervezésében mutatták be a CsabaParkban azt a projektet, amely a női munkavállalókat helyezte előtérbe. A rendezvény célja az volt, hogy segítsenek az álláskeresésben a nőknek, ezzel is növelve a foglalkoztatást.

Előadásokat és élménybeszámolót hallhattak azok, akik részt vettek azon a rendezvényen, amely a „Munka, család, egyensúly” atipikus foglalkoztatási formák és rugalmas munkaszervezési módon helyben való elterjesztésének ösztönzését és elfogadottságának erősítését járta körül női munkavállalók vonatkozásában.

Az előadássorozat első állomásán az atipikus munkával foglalkozó családanyák tartottak előadást. Atipikus munkának azokat a foglalkozásokat nevezzük, melyek egy vagy több elemükben eltérnek a munkaviszonytól. Mint azt Mátyusné Gálik Zsuzsanna dúla elmondta, ilyen például az ő munkája is, amelyről szintén előadást hallgathattak meg az érdeklődők.

 

 

Az országban 71 karrierpontot hoznak létre hamarosan, ezek közül öt Békés megyében kap helyet, amelyek elsősorban a nőknek nyújtanak segítséget a munkavállalásban és az új irányok megtalálásban. Opitzerné Tóth Zsanett, a Békéscsabai Járási Foglalkoztatási Paktum projektvezetője kiemelte, ehhez vannak olyan lehetőségek, mint például a képzési támogatás, illetve a vállalkozóvá válás támogatása.

– Különös figyelmet tudunk fordítani a GYES-ről, GYED-ről, ápolási díjról visszatérőkre. Nekik tudjuk javasolni a képzési támogatásokat, ugyanis egy piacképes szakmával egyszerűbben és könnyebben lehet elhelyezkedni – fogalmazott a projektvezető, hozzátéve, hogy ha részt vesznek a programban, a  munkáltatók és a munkavállalók is különböző támogatásokhoz juthatnak.

 

További programok »

FEL