Házias ízek és az egyediség platformja - Ligeti Vásár és Ökobörze szombaton

2023. szeptember 8. 10:52 | Csiffáry Zsuzsanna

Szeptember 9-én szombaton 15 és 19 óra között ismét Ligeti Vásárt és Ökobörzét szervez a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület. Környezettudatos adok-veszek platformon a kilátogatók már megszokhatták, hogy lekvárok, száraz virágcsokrok, tejtermékek, édességek, egyedi kézműves termékek várnak mindenkit a Széchenyi ligetben. Egy biztos, hogy mind házi és egyedi.

Többször is beszámoltunk hírportálunkon arról, hogy a békéscsabai Ligeti vásár az ún. ökobörzével bővült ki. A rendezvény egy környezettudatos adok-veszek program, a rendszeres árusok mellett vannak olyan eladók is, akik idén csatlakoztak először a közösséghez.

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület vezetősége arról tájékoztatott, hogy a körösvölgyi termelők és kézművesek vására, azaz a Ligeti Vásár 15 éve működik a békéscsabai Széchenyi ligetben. A vásárra érkezők a térség helyi termelőinek és kézműveseinek termékei közül vásárolhatnak. Ezzel egy időben rendezik meg az ökobörzét is. Ennek célja, hogy lehetőséget biztosítson azok számára, akik a használt holmik továbbadásával is csökkenteni akarják ökolábnyomukat. 

A vásárt közel 20 termelővel rendezik meg. A szervezők kézműves foglalkozással készülnek a gyerekeknek. Bővebben itt tájékozódhatnak olvasóink. 

További programok »

FEL