Ez az úgynevezett „Piac a piacban” kiemelkedő szerepet játszik a város gasztronómiai hagyományainak ápolásában, különös tekintettel a Békéscsabára jellemző kuriózumokra, ilyen például a híres csabai kolbász is. A szervezők fő célja, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsenek a helyi termelők és a fogyasztók között.
– Nagyon pozitívak a visszajelzések, bár ez még egy friss kezdeményezés, de már több árusunk is jelezte, hogy már most kezd kialakulni egy visszatérő vásárlói réteg. Mi arra törekszünk, hogy itt a vásárló magától a termelőtől tudja megvenni az adott termékeket, ezzel is kialakítva egy rövid élelmiszerláncot – fogalmazott Vincze Attila, a Csabai Ízek Vásárának egyik főszervezője.
Fotó: Bucsai Ákos /behir.hu
Klebnyiczki Ágnes saját készítésű epoxi gyanta ékszereit kínálja a vásárba látogatóknak, melyeknek minden darabja egyedi és megismételhetetlen. A kézműves hobbi szinten más anyagokkal is dolgozott már, de végül ennél maradt, mert már az első alkalommal beleszeretett az epoxi gyantával való munkába.
– Az, hogy kik és hogyan használják nem személy, hanem inkább stílusfüggő. Nagyon sok felhasználási lehetőséget rejt magában az anyag, az ékszerek mellett készülhet még belőle kulcstartó és ékszertartó is – fejtette ki a kézműves.