Minden házi és egyedi - Ligeti vásár és Ökobörze

2023. július 15. 18:26 | Csiffáry Zsuzsanna

A Ligeti Vásár és ÖKOBÖRZE július 15-én 15 és 19 óra között volt látogatható Békéscsabán, a Széchenyi ligetben. Lekvárok, száraz virágcsokrok, tejtermékek, édességek, egyedi kézműves termékek, és ami a lényeg, hogy mind házi és egyedi.

Már beszámoltunk arról, hogy a békéscsabai Ligeti vásár az ökobörzével bővült ki. A rendezvény eme tere egy környezettudatos adok-veszek program. A rendszeres árusok között vannak olyan eladók is, akik ebben az évben csatlakoztak a közösséghez. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Gecse Ildikó, a Virágládikó kreatív munkatársa a behir.hu-nak arról beszélt, hogy több mint egy éve foglalkozik szárazvirágokkal, férje nem nagy örömére. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

– Igyekeztem minden palántát összegyűjteni, ami szárítható: sóvirág, levendula, papírvirág, indiai köles, cickafark, sáfrány, kakastaréj. Ezenkívül azt is figyelembe vettem, hogy mind gyógynövény legyen. Minden héten kell szedni a virágokat. Egy év alatt elkopnak a szárazvirág termékek, ezért mindig keresik az új összeállításainkat – fogalmazott Gecse Ildikó. Hozzátette: többször ajánlották már fel portékáikat óvodáknak. Mint kiderült, immár 10 éve tanyán élnek a családjával. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

 

– Egy percig sem bántam meg, hogy tanyán élünk, mert az a szabadság, amit ez a környezet adni tud, nekünk felülírhatatlan. Az biztos, hogy bonyolultabb tanyán az élet, mint bent, a városban. Nincs se betonút, se kisbolt, így nagyon össze kell mindent hangolni – tette hozzá. Hírportálunkkal azt is megosztotta, hogy ebben az évben már ötödjére vesz részt a vásáron. 

A következő Ligeti vásár és ÖKOBÖRZE augusztus 19-én lesz. 

További programok »

Itthon

A fiatalok jövője az agráriumban van?

Ma az agrártechnikumok és -szakképző iskolák kiszámítható életpályát kínálnak, XXI. századi körülmények között XXI. századi tudást biztosítanak. A fiatalok a szakmájuk mestereivé válhatnak, továbbtanulhatnak, majd így a munka világában is sikeresen megállhatják a helyüket - mondta Nagy István agrárminiszter egy hétvégi díjátadó ünnepségen.
06:24
FEL