Házas-pár-baj vetélkedő a házasság hetén

2020. február 13. 15:54 | Papp Ádám Sándor

Házaspárok vetélkedőjével folytatódott Békéscsabán a házasság hete a jaminai evangélikus gyülekezeti házban. A program célja az volt, hogy a házastársak közti kapcsolatot erősítsék szórakoztató feladatok közös megoldásával.

A békéscsabai házasság hete hétfő este a jaminai evangélikus gyülekezeti házban Rauscher Edina klinikai szakpszichológus előadásával indult. A programsorozat szerdán folytatódott a házas-pár-baj elnevezésű vetélkedővel.

– A házasság hete elég jó kis mozgalommá nőtte ki magát az utóbbi években. Nagyon tetszett az esperes úr ötlete, a házas-pár-baj. Ezért döntöttünk úgy a feleségemmel, hogy eljövünk és kipróbáljuk. Nem árulták el, hogy mi lesz benne – fogalmazott az egyik résztvevő, Knyihár Mihály.

Az eseményen 9 házaspár vett részt. A program a korábbi esküvői képek levetítésével kezdődött, és a többieknek kellett kitalálniuk a fotón szereplők kilétét. Ezt követően bemutatkoztak egymásnak a résztvevők és érdekes történeteket is meséltek a házasságukról.

A programon friss házasok és több évtizede egybekelt párok is megmérettették magukat.  Többen úgy fogalmaztak, hogy a hosszú és jó házasság titka a türelem és a megfelelő kommunikáció.

A résztvevőknek a bemutatkozást követően össze kellett párosítaniuk a sztár férjeket és feleségeket is. A program egyik leglátványosabb és szórakoztatóbb része azonban a „Most mutasd meg!” címet kapta, amelyben a párok egyik tagja mutogatott, a másiknak pedig ki kellett találnia a megfejtést.

A házasság nem akármilyen kapcsolat, hanem egy Istentől rendelt szövetség – emelte ki a program szervezője. Nagy Zoltán esperes elmondta: a jaminai evangélikus gyülekezettel évek óta kapcsolódnak a házasság hete programsorozathoz.

– Fontosnak tartjuk azt, hogy a házassági szövetséget hangsúlyozzuk, amelyben két ember együtt élhet. Ennek az áldásaira rávilágítsunk, a küzdelmeit, mint áldott és jó küzdelmeket megerősítésként éljük meg és erről szóljunk az embereknek – fogalmazott Nagy Zoltán. 

Az esperes hozzátette: a jaminai evangélikus gyülekezetben a házasság hetét a vasárnapi istentiszteleten elmondott áldással zárják.

További programok »

FEL