Közös út, közös sors – Javában zajlik a házasság hete Békéscsabán

2020. február 11. 14:22 | D. Nagy Bence

Február 9-én világszerte kezdetét vette a házasság hete. Békéscsabán az evangélikus egyház több programot is szentelt a rendezvénysorozatnak.

Hétfő este a jaminai evangélikus gyülekezeti házban egy klinikai szakpszichológus előadásával indult a békéscsabai házasság hete. Az előadás a Közös út, közös sors címet viselte. Rauscher Edina elmondta, abban szeretne segíteni a jelenlevőknek, hogyan érdemes fenntartani a kapcsolataikat, illetve, hogyan lehet kölcsönös megelégedettséggel működtetni egy párkapcsolatot.

– A média, a bulvár és az utóbbi időben a szakirodalom is arra fókuszál, hogyan találjunk párt. Arra kevesebb hangsúlyt fektetnek, hogyan tartsuk meg a társunkat – tette hozzá a pszichológus, aki Nagy Zoltán, a Kelet-békési Evangélikus Egyházközség esperese meghívására tartotta meg előadását.

– Sokszor tapasztalom, hogy a gyerekek életét mennyire megtöri a szülők tönkrement házassága, válása. Óriási törés ez, éppen ezért fontos, hogy a gyerekekkel foglalkozó szakemberek is rávilágítsanak arra, mennyire lényeges, hogy a gyermekek egészséges családban nőjenek fel – emelte ki az esperes.

Nagy Zoltán elmondta: a keresztény egyházak mind egyeznek abban, hogy a házasság nemcsak egy egyszerű kapcsolat, hanem Istentől rendelt szövetség. Az esperes hozzátette, hogy a jaminai evangélikus gyülekezettel évek óta kapcsolódnak  házasság hetéhez. Szerdán, február 12-én például házaspároknak szóló vetélkedővel várják az érdeklődőket, a hetet pedig a vasárnapi istentisztelet során elmondott áldással zárják.

További programok »

FEL