Hatvan év egy munkahelyen

2017. november 7. 14:24 | Szabó Rita

Nem mindennapi évfordulót ünnepetek az Unicon Zrt. dolgozói hétfő délelőtt. A cég egyik dolgozója előtt tisztelegtek egy ünnepséggel, aki már 60 éve töretlenül dolgozik a Hatos család tulajdonában álló gyárba. 

Szarvas Lászlónét, vagy ahogyan a munkatársai hívják Rózsika nénit köszöntötte az Unicon Zrt. vezetősége és dolgozói Békéscsabán, abból az alkalomból, hogy már 60 éve a cég dolgozója.

Hatos István és Hatos Zoltán igazgatósági tagok elmondták, egyedülálló és nagyon nagy dolog számukra, hogy 6 évtizede erősíti a céget Rózsika. A vezetőségi tagok szerint kevés ember tud egy helyen ledolgozni ennyi időt, számukra ez nagy dicsőség és elismerés, valamint követendőnek és példamutatónak tartják Rózsika hűségét a cégük iránt.

A ruhagyár tulajdonosai megjegyezték: a családias légkör, a szeretet, és hogy helyi dolgozóról van szó, mind mind hozzájárult ahhoz, hogy ezt a sok évet Unicon Zrt-nél töltse el Rózsika.

Nemcsak a gyár dolgozói köszöntöttek e jeles alkalomból Szarvas Lászlónét, a város polgármestere is tiszteletét fejezte ki. Szarvas Péter az ünnepségen úgy fogalmazott: az a pályafutás, amit Rózsika nénin ennél a cégnél töretlenül magáénak tudhat ő, nemcsak a ruhagyár életében egyedi és köszönetre méltó, hanem  Békéscsaba életében is.

Rózsika néni 1957-ben, 14 éves korában kezdett dolgozni az Unicon Zrt-nél.  Elárulta, hogy először nem akarták felvenni fiatal koránál fogva, de végül mégis sikerült meggyőzni a munkáltatót. Pályafutását vasalással kezdte, 10 évet töltött a gyárban, majd átkerült az óvodába, mint dajka, ahol 27 évet dolgozott, utána ismét visszakerült a gyárba.

A köszöntést és egyben búcsúztatót is nagy örömmel és meghatódva fogadat Rózsika néni, aki december 31-e után már nyugdíjas éveit tölti.

- Nem áll meg az élet, ugyanúgy szeretnék a továbbiakban is nyugdíj mellett dolgozni 4 órában, ugyanis én egy örökmozgó vagyok és nem tudnék nyugton otthon ülni ezután sem - hangsúlyozta Szarvas Lászlóné.

 

 

 

További programok »

Itthon

Hatvanezer Fa Egyesület: Segíteni szeretnénk a természetet

A 60 ezer fa Békéscsabán kezdeményezés, majd az ebből kinövő Hatvanezer Fa Egyesület igen mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött. Ami egy külső szemlélő számára először még szinte lehetetlennek tűnt, az mára valóság, sőt, túl is szárnyalták az eredeti elképzeléseiket. Az elmúlt évről és a jövőbeli tervekről elsőként Ulbert Zoltánnal, az egyesület elnökével, majd Poliák Pál alelnökkel beszélgetett a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
2020. szeptember 24. 16:34
FEL