Hatvan év egy munkahelyen

2017. november 7. 14:24 | Szabó Rita

Nem mindennapi évfordulót ünnepetek az Unicon Zrt. dolgozói hétfő délelőtt. A cég egyik dolgozója előtt tisztelegtek egy ünnepséggel, aki már 60 éve töretlenül dolgozik a Hatos család tulajdonában álló gyárba. 

Szarvas Lászlónét, vagy ahogyan a munkatársai hívják Rózsika nénit köszöntötte az Unicon Zrt. vezetősége és dolgozói Békéscsabán, abból az alkalomból, hogy már 60 éve a cég dolgozója.

Hatos István és Hatos Zoltán igazgatósági tagok elmondták, egyedülálló és nagyon nagy dolog számukra, hogy 6 évtizede erősíti a céget Rózsika. A vezetőségi tagok szerint kevés ember tud egy helyen ledolgozni ennyi időt, számukra ez nagy dicsőség és elismerés, valamint követendőnek és példamutatónak tartják Rózsika hűségét a cégük iránt.

A ruhagyár tulajdonosai megjegyezték: a családias légkör, a szeretet, és hogy helyi dolgozóról van szó, mind mind hozzájárult ahhoz, hogy ezt a sok évet Unicon Zrt-nél töltse el Rózsika.

Nemcsak a gyár dolgozói köszöntöttek e jeles alkalomból Szarvas Lászlónét, a város polgármestere is tiszteletét fejezte ki. Szarvas Péter az ünnepségen úgy fogalmazott: az a pályafutás, amit Rózsika nénin ennél a cégnél töretlenül magáénak tudhat ő, nemcsak a ruhagyár életében egyedi és köszönetre méltó, hanem  Békéscsaba életében is.

Rózsika néni 1957-ben, 14 éves korában kezdett dolgozni az Unicon Zrt-nél.  Elárulta, hogy először nem akarták felvenni fiatal koránál fogva, de végül mégis sikerült meggyőzni a munkáltatót. Pályafutását vasalással kezdte, 10 évet töltött a gyárban, majd átkerült az óvodába, mint dajka, ahol 27 évet dolgozott, utána ismét visszakerült a gyárba.

A köszöntést és egyben búcsúztatót is nagy örömmel és meghatódva fogadat Rózsika néni, aki december 31-e után már nyugdíjas éveit tölti.

- Nem áll meg az élet, ugyanúgy szeretnék a továbbiakban is nyugdíj mellett dolgozni 4 órában, ugyanis én egy örökmozgó vagyok és nem tudnék nyugton otthon ülni ezután sem - hangsúlyozta Szarvas Lászlóné.

 

 

 

Itthon

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Békéscsabán

Idén a korábbi évektől eltérően emlékezett február 25-én a kommunista diktatúrák áldozataira a békéscsabai önkormányzat. Egy korabeli képeket és történéseket magában foglaló, online füzetet állítottak össze az érdeklődőknek. Emellett a város vezetése szűk körben az emlékműhöz is kilátogatott csütörtökön.
2021. február 25. 15:22
FEL