Hasznos információkat kaphatnak a fogyatékkal élők Békéscsabán is

2018. október 26. 17:06 | Szendi Rita

A fogyatékkal élők mindennapjait megkönnyítő információs hálózatot hoztak létre Magyarország huszonkét pontján. Az európai uniós pályázatnak köszönhetően az Információs és Koordinációs Pontokon tanácsadók segítik a fogyatékkal élőket és családjaikat.

 

 

A programot a Csabagyöngye Kulturális Központban ismertették pénteken. A konferenciát Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere nyitotta meg, aki köszöntőjében hangsúlyozta: a megyeszékhelyen is egyre több olyan épület épül, amely alkalmas a fogyatékosságban élők számára is, emellett az akadálymentesítés is az elsődleges célok között szerepel egy-egy új létesítmény tervezésénél.

A találkozóra olyan szakembereket vártak, akik fogyatékkal élőkkel dolgoznak a hétköznapokban.

Simonics Benjamin, a FSZK Nonprofit Kft. Hálózati Irodájának vezetője elmondta, hogy a program áprilisban indult és
2021. március 31-ig tart. A hálózat országos, vagyis a tanácsadók egymással is kapcsolatban vannak, ezáltal megyéken átívelő projektről van szó – fogalmazott az iroda vezetője.

Többek között Békéscsabán is létrejön egy ilyen központ, ahol különböző szolgáltatásokkal és naprakész információkkal segítik majd a fogyatékkal élőket és családjaikat – tájékoztatott Dohányos Nóra fogyatékosságügyi tanácsadó.

A program hosszú távú célja, hogy egy országos hatókörű rendszert alakítsanak ki úgy, hogy a tanácsadók eközben együttműködnek a család- és gyermekjóléti központok szakembereivel.

További programok »

FEL