Újkígyóson is segítenek a fogyatékkal élőknek

2018. november 8. 11:09 | Szendi Rita

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) az „Infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítása az ÉFOÉSZ-nél” elnevezésű pályázatával országosan 851 millió forint támogatást nyert. A pályázat célja, hogy segítse a fogyatékossággal élőket.

 

 

A kormánynak köszönhetően az országban 20 Önálló Életviteli Centrumot alakítottak ki, többek között Békés megyében, Újkígyóson is. Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára köszöntőjében arról beszélt, hogy a kormányzat az elmúlt években és a jövőben is olyan programokat kíván támogatni, amelyek az önálló élet felé irányítják a fogyatékkal élő embereket.

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője megnyitó beszédében elmondta, hogy egy kutatás szerint a fogyatékkal élők között is az értelmi fogyatékosok vannak a legnehezebb helyzetben. Továbbá azt is elmondta, hogy az elkövetkezednő időkben is folyamatosan érkeznek majd a források erre a területre.

A rendezvényen továbbá köszöntette a résztvevőket  dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója, Szebellédi Zoltán újkígyósi polgármester, Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ országos elnöke, illetve Schriffertné Lócskai Henriett, az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesülete elnöke is. A meghívottak örömüket és támogatásukat fejezték ki a fejlesztéssel kapcsolatban.

További programok »

FEL