Sikerrel zárult a fogyatékkal élők megsegítését célzó program

2020. október 15. 07:58 | Vincze Attila

Békéscsabán tartották az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ), az „Infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítása az ÉFOÉSZ-nél” elnevezésű pályázatának záró konferenciáját. A szervezet még korábban az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban országosan 851 millió forint támogatást nyert a fogyatékossággal élő embertársaink segítésére.

Az esemény adományozással indult. Az ÉFOÉSZ országos és Békés megyei egyesületének elnöke a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum rászoruló gyermekei számára nyújtott át ajándékokat. A szakmai konferenciát Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki elmondta, hogy számára kiemelten fontos a fogyatékkal élők ügye.

– Az ő életük valóban segytésre szorul: közösségi, civil támogatásra, családi támogatásra, illetve állami és önkormányzati támogatásra. Ez a projekt, amelyben a Békés megyei ÉFOÉSZ is részt vett, jól sáfárkodott az erőforrásokkal – hangsúlyozta a képviselő.

Az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesülete egy hároméves országos projekt záróeseményét rendezte meg Békéscsabán, ahol az elmúlt évek eredményeit is összegezték.

– Értelmi sérülteknek kölcsönzünk okoseszközöket, de ehhez egy tájékoztató, illetve felkészítő képzést is tartottunk, amely háromszor egynapos képzésből állt az elmúlt három év folyamán, jól felkészített trénerekkel – emelte ki Schriffertné Lócskai Henriett az egyesület elnöke.

A szakmai fórum vendége volt a Szent Lázár Alapítvány. A szervezet célja a rászorulók és a hátrányos helyzetűek megsegítése. Az alapítvány ügyvezetője, Kovács Ildikó a konferencián arról beszélt, hogy hol tart ma a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása Magyarországon.

A rendezvényre ellátogatott Gyene Piroska az ÉFOÉSZ országos elnöke is, aki elmondta, hogy ugyan a járvány miatt csak kevesen jöhettek el a konferenciára, de így is hasznos tapasztalatokkal gazdagodhattak.

További programok »

FEL