Három magyar süti a világ legjobbjai között, az egyik egy karácsonyi kedvenc

2018. december 15. 16:41 | behir

Jen Rose Smith, a CNN desszertekkel és a gasztroturizmussal foglalkozó szakújságírója összegyűjtötte a világ 50 legjobb desszertjét, amelyek között három magyar sütemény is helyet kapott, írja a Pénzcentrum. Az összeállításból kiderül, hogy a három magyar édesség közül az egyik éppen a közelgő karácsony kedvence.

Toplistás helyen van az Esterházy-torta. A finomság Esterházy grófról kapta a nevét, s bár sajátunknak tekintjük, először valójában Ausztriában készítették el.

 

Budapest, 2017. október 18. Az Eszterházy-szelet az 1867-es kiegyezés és az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének 150. évfordulója alkalmából összeállított Édes kiegyezés nevû süteménykollekció bemutatóján a budavári Korona Cukrászdában 2017. október 18-án. A hat darab desszertbõl álló, három magyar, három osztrák süteményt tartalmazó díszdoboz november 8-tól március végéig lesz megvásárolható az ország mintegy 20 cukrászdájában. MTI Fotó: Mónus Márton
Esterházy-torta (fotó: MTI – Mónus Márton)

 

A Rigó Jancsi szintén bekerült a Top 50-be, ahol megtalálhatjuk az egyik kedvelt magyar karácsonyi édességet, a hókiflit is. A hókifliről a kritikus azt írja, hogy azért egyedi, mert a régióra nagyon jellemző gyümölcsökkel, szilvával és barackkal töltik, igaz tölthető dióval és mákkal is.

 
Budapest, 2017. október 18. A Rigó Jancsi és Clara Ward elnevezésû sütemény az 1867-es kiegyezés és az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének 150. évfordulója alkalmából összeállított Édes kiegyezés nevû süteménykollekció bemutatóján a budavári Korona Cukrászdában 2017. október 18-án. A hat darab desszertbõl álló, három magyar, három osztrák süteményt tartalmazó díszdoboz november 8-tól március végéig lesz megvásárolható az ország mintegy 20 cukrászdájában. MTI Fotó: Mónus Márton
Rigó Jancsi (fotó: MTI – Mónus Márton)

 

Forrás: Pénzcentrum, sokszinuvidek.24.hu

További programok »

Világ

Az emberek többsége jobban bízik a robotokban, mint a főnökében

Az emberek többsége, 64 százaléka jobban bízik a robotokban, mint a feletteseiben; az Oracle és a Future Workplace legújabb felmérésből kiderül az is, hogy a mesterséges intelligencia (AI) használata egyre elterjedtebbé válik, és a munkavállalók 50 százaléka alkalmazza már valamilyen formában, amely jelentős emelkedés a tavaly mért 32 százalékhoz képest.
08:42
FEL