Harmincadjára ragadtak ütőt Dr. Bándi Andor tiszteletére Békéscsabán

2019. október 5. 13:37 | Papp Ádám Sándor

Pénteken és szombaton az asztalitenisz „veteránjai” vették birtokba a Békéscsabai Városi Sportcsarnok küzdőterét, hiszen 30. alkalommal rendezték meg a megyeszékhelyen Dr. Bándi Andor Emlékversenyt.

A csordulásig megtelített küzdőtéren 16 pályát alakítottak ki a szervezők a verseny idejére. A kétnapos viadalon a hölgyek három korcsoportban, míg a férfiak hat kategóriában mérték össze tudásukat egyéniben és párosban. Utóbbit pénteken, míg az egyéni versenyszámokat szombaton játszották le a versenyzők.

Jámbor Zoltán, a Békés Megyei Asztalitenisz-szövetség alelnöke a behir.hu kérdésére elárulta: országszerte több helyszínről érkeztek a „veteránok”, előzetesen 162-en neveztek a megmérettetésre, azonban végül 158-an ragadtak ütőt a két nap alatt.

– Jubileumi 30. alkalommal rendezzük meg a versenyt Dr. Bándi Andor emlékére, amely Békéscsabán helyi, regionális jellegű megmérettetésként indult 1989-ben, majd kiterjedt országos szintre is. Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy ezt a versenyt nevezték ki a Magyarországon megrendezett nemzetközi veterán bajnokságnak is – emlékeztetett Jámbor Zoltán.

 

 

Az alelnök azt is elmondta, hogy a „veteránok” generációja az, amely a játék szeretetéért ragad ütőt a mai napig, nem pedig a pénz miatt.

– A most 50, 60, 70, 80 év feletti generáció szívből, a játék szeretete miatt játszik. Ez látszik rajtuk, hisz úgy mozognak, akár a 20-30 évesek, szellemileg és testileg is frissek. Példaértékűek a mai fiatalok számára és felébreszthetik az ifjakban az érdeklődést a sportág iránt is – zárta gondolatait Jámbor Zoltán.

További programok »

Sport

Békés megyeiek is ringbe szállnak a kick-box vb-n

Hosszú kihagyás után a 2021-es év legnagyobb jelentőségű kick-box versenyére kerül sor az olaszországi Jesolóban. A népszerű tengerparti üdülőváros ad otthont a WAKO kick-box világszövetség világbajnokságának, amelyben minden szabályrendszer képviselői megküzdenek majd a világbajnoki címekért.
2021. október 18. 16:35
FEL