Harminc párlat kapott aranyminősítést a VIII. Békés Megyei Házipálinkaversenyen

Rekordszámú, 204 pálinkát és párlatot neveztek be a VIII. Békés Megyei Házipálinka versenyre. A beérkezett pálinkák közül 30 kapott arany minősítést. A hattagú zsűri több különdíjat osztott ki és megválasztották 2019 legjobb házipálinkáját is.

 

 

A szervezők szerint egyre nő a Békés Megyei Házipálinka versenyre benevezett pálinkák mennyisége és minősége is. A 2019-es versenyen a pálinkák több mint 50 százaléka szerzett minősítést, amely azt jelenti, hogy a párlatok nem tartalmaztak olyan hibát, amely negatívan befolyásolta volna a termék minőségét – mondta  a zsűri elnöke. Fabulya Attila hozzátette: a 106 minősített pálinkából 49 bronz, 29 ezüst, és 30 szerzett arany minősítést. Ez az elmúlt évekhez képest egy óriási fejlődés, amely a szakemberek számára is azt mutatja, hogy a pálinkafőzés nagyon jó úton halad Békés megyében. 2019 legjobb házipálinkája Kocsis Sándor Lepotica szilva pálinkája lett.

 

Fotó: Fazekas Róbert

 

Az okleveles pálinka bíráló receptje szerint a jó magyar pálinka titka a kiváló minőségű, 100 százalékban egészséges gyümölcs. Fontos az erjesztés és a lepárlás, illetve a megfelelő desztiláció is. Egyre többen tudnak jó pálinkát készíteni a megyében és ebben kimagasló helyen állunk Magyarországon – vélte a szakértő

Megosztás:

Címke: , , , ,